ERDOĞAN KAPLAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI A.ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ERDOĞAN KAPLAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI A.ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Eski CHP Milletvekili ve Saray Belediye başkanı Erdoğan Kaplan, uzun süreli siyasi aradan sonra yeniden siyasi arenaya döndü.

Erdoğan Kaplan konuşmasında; CHP nin birbirinden kıymetli yöneticileri,emektarları, basınımızın çok değerli temsilcileri ,hanımefendiler,beyefendiler,
cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, 40 yılı aşkın bir süredir,rozetini büyük bir onurla taşıdığım, her kademesinde görev aldığım, 100 yaşındaki partimizin Tekirdağ büyük şehir belediye başkanı aday adaylığı açıklamam hoşgeldiniz,şeref verdiniz..
Bugün burada bulunamayan ama kalbinin benimle olduğunu bildiğim saraydan terzi Ayşe ablaya, Kapaklıdan işçi Hızır kardeşime, tamirci hasan a,çerkezköyden, manav Abdullah a,mütehait selahattin e, öğrenci Hülya ya,Ergene den deri işçisi Çetin’ e, Ahmet’e, Çorlu’dan emekli öğretmen salih abime, kaportacı Hüseyine, futbolcu hakan evladıma, Marmara ereğlisinden hayrullah ustaya, hayraboludan kıymet ablaya, malkara dan mehmet hakkı ya,şarköy den balıkçı hüseyin e , muratlı dan şerafettin abiye ve vaktinizi almamamak adını sayamadığım tüm Tekirdağ daki kalbi burada olan herkese selam olsun..
Çok kıymetli dava arkadaşlarım, öncelikle dün 24 Kasım öğretmenler günüydü.Biliyorsunuz ki bende öğretmenim.Bu vesile ile Başta büyük önderimiz, baş öğretmenimiz Mustafa kemal Atatürk olmak üzere tüm meslektaşlarımın, bu önemli gününü kutluyor,şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi huzurlarınızda bir kez daha saygı,sevgi ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun..
Beni çok iyi tanıyorsunuz.. Yine de kendimi sizlere kısaca tanıtayım.
1954 yılında Tekirdağ’ın Saray ilçesinde doğdum. ilk, orta ve lise öğrenimini Saray’da tamamladım.
Diyarbakır Öğretmen Okulu’ndan mezun olduktan sonra 12 Eylül Askeri Darbesi ile öğretmenlik mesleğine sonlandırarak siyasete atıldım. 1983 yılında Halkçı Parti’nin Saray Kurucu İlçe Başkanlığı’na seçilerek , 1989 yılına kadar kurucu ilçe başkanlığı görevinde bulundum. 1989 yılındaki Yerel Seçimlerde SHP’den Saray Belediye Başkanı seçildim.
Daha sonraki süreçte halkımızın bana verdiği güç ve değerle 1994 ve 1999 yıllarında yapılan seçimlerde de, CHP’den Belediye Başkanı olarak seçilerek, 3 dönem belediye başkanlığı görevimi yerine getirdim. 2002 yılında Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek CHP’den Milletvekili Aday adayı oldum.
2002 yılında Yapılan ön seçim sonrasında Tekirdağ 1. sıra Milletvekili seçilerek Tekirdağ’ı mızı TBMM’de temsil ettim.
22. Dönem Milletvekilliğim yanı sıra CHP PM Üyesi olarak görev aldım.
NEDEN ADAY ADAYIYIM ?
Öncelikle şunu net şekilde söylemem lazım. Büyükşehir belediye başkanımız sn. Kadir Albayrak 2014 yılında Tekirdağımızın büyükşehir olması ile birlikte üstlendiği başkanlık görevini o zorlu sürece rağmen gayet başarılı bir şekilde yürütmüş ve bugünlere kadar başarı ile getirmiştir. Kendisine hizmetleri için bugün burada huzurlarınızda bir kez daha teşekkür eder,bundan sonraki yaşamında da başarılar ve esenlikler dilerim.
EVET NEDEN ADAY ADAYIYIM SORUSUNA BİR KAÇ BAŞLIKTA CEVAP VERECEĞİM.
Hem bürokrasiyi iyi bilen hemde yerel yöneticilik ve belediyecilik anlamında tecrübe ve birikimime olan inancımdan dolayı aday adayıyım.
Tekirdağımızın yakın takipçisi ve Tekirdağ aşığı olarak hızla nüfusu çoğalan ve bununla birlikte sorunları her an artan şehrimizi marka büyükşehir statüsüne taşıyacak projelerimiz olduğu için aday adayıyım.
Beni bilenler çok iyi bilir.. Ben Halk adamıyım.. din,dil,ırk,inanç,partili,partisiz, sosyal statü v. s hiç bir ayrım yapmadan herkesi eşit mesafede kucaklayacak büyüklükte bir kalbe sahip olduğum için aday adayıyım.
Tekirdağımızın,taşından,toprağına, denizinden,yamacına, hayvanından,bitkisine,havasından suyuna sorumluluk bilinci ile hareket edeceğime inandığım için aday adayıyım.
Halkın nabzını tutan ve her zaman bizlerle ulaşamadığımız halkımızın sesini her an bizlere duyuran basın mensuplarımızla, ilçelerimizin Sivil toplum kuruluşları ile birlikte omuz omuza çalışacağıma olan inancımla adayım.
Tekirdağımız sınırları içerisinde olan her bir karışına hizmet edebilme bilgi, beceri ve enerjime inandığım için adayım.
Aday adayı olmamın en büyük sebebi ise mutlu,huzurlu,birlik ve beraberlik içerisinde bir bütün olarak yaşayacağımız büyük şehir için bilim esaslı hazırladığımız projelerimize,kendime ve sizlere güvendiğim için adayım..
Değerli başkanlarım, değerli misafirler ve çok kıymetli basın mensupları,
Anlatacak çok konumuz var aslında fakat sizleri daha fazla tutmak istemiyorum. Önümüzdeki süreçlerde sık sık bir araya gelerek,sizlere tüm projelerimizi ve yol haritamızı aktaracağım.
ve son olarak öncelikle bugün burada TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYLIĞIMI açıklama törenimde bulunan il başkan vekilime, il yönetimine,çok kıymetli belediye başkanlarıma, ilçe başkan ve yönetimlerine, aday adaylığımın başından bu yana gerek telefonla arayarak,gerek sosyal medya hesaplarından , gerekse mesajlarıyla destek veren stk yöneticileri ve halkımıza,dostlarıma, kıymetli eşim,hayat arkadaşıma,çocuklarıma , bugün buraya kadar gelme nezakati gösteren sizlere ve basınımzın kıymetli mensuplarına çok teşekkür eder,en derin saygılarımı sunarım..
değerli basın mensuplarımızın ya da sizlerin soruları varsa alabilirim.dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması için salona gelenler arasında Çorlu, Saray, Ergene, ve B.Ş B Aday adayı Rakibi olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da vardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.