YONTAR’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI!

YONTAR’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vekil Yontar mesajında şu ifadeleri kullandı:” Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Eğitici ve öğretici vasıflarıyla “kutsal” olarak tanımladığımız öğretmenlik mesleği, AKP döneminde hangi amaçla üretildiği belli olmayan politikalar nedeniyle itibar kaybetmiş durumdadır. Ülkemizde eğitim sisteminin içinde bulunduğu tablo, benzer gelişmişlik seviyesinde bulunan ülkelerle kıyaslandığında eğitim sistemimizin gerek okullaşma oranları gerekse derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayıları bakımından çok geride kaldığı gözlemlenmektedir.

Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarına oranla daha fazla çalışan buna rağmen en düşük maaşı alan öğretmenlerimiz sürekli değişen eğitim sistemi nedeniyle de mesleki sorunlar yaşamaktadırlar. Ataması yapılmayan öğretmenler sorunu adeta kanayan bir yara gibi ülke gündemini meşgul etmeye devam etmektedir. Yapılan atamalar yetersiz kalmakta, ataması yapılmayan öğretmen adayları bitmek bilmeyen bir çaresizliğin içine itilmektedir. Ülkemizde şu anda bir milyona yakın öğretmen adayı atama beklemektedir.

AKP iktidarından atanamayan tüm öğretmenlerimizin liyakatli bir sistemle atamalarının yapılmasını, ekonomik koşullara uygun maaş düzenlemelerinin gerçekleştirilmesini, öğretmenlerimize kaybedilen itibarlarının iade edilmesini ve bu 24 Kasım’dan geçerli olmak üzere her yıl birer maaş ikramiyenin öğretmenler gününe özel olarak verilmesini talep ediyoruz. Ancak eğitim sistemimizdeki sorunlar yukarıda ifade ettiklerimi yerine getirmekle çözülecekmiş gibi durmuyor. Eğitim sistemimizin yapısal anlamda çözülmeyi bekleyen başka ciddi problemleri de bulunuyor.

Uluslararası standartları baz aldığımızda ülkemizin eğitim alanında performansı yeterli görülmüyor. Genç nüfusumuz bir avantaj olarak görülebilir ancak bu potansiyelin eğitilip, iş gücü piyasasına kazandırılması noktasında da ciddi problemlerle karşı karşıya bulunuyoruz. Ülkenin her tarafında açılan üniversiteler ise entelektüel alt yapı, teknik donanım ve akademisyen yetersizliğinden adeta kıvranıyor. Bu sorunların çözümü noktasında ve eğitime gereken önemin verilmesi hususunda daha dikkatli planlı ve programlı hareket etmeli, laik ve bilimsel eğitimin önünü açan uygulamaları acilen devreye sokmalıyız.

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü hatırlatmak istiyorum. Atatürk “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır” diyerek öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekmiştir. Ülkemizin kalkınması ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkması ancak öğretmenlerimizin yetiştireceği fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür nesiller sayesinde olacaktır. Öğretmenlerimizin ülkesini seven, çatışma ve kötü alışkanlıklardan uzak çağdaş, barışsever ve hoşgörülü bireyler yetiştireceğine olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerden hareketle, Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyor, öğrencilerini büyük bir hassasiyetle ve fedakârlıkla yetiştiren, bugün artık emekli olmuş öğretmenlerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyor, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimize rahmet diliyor; tüm öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.