“Değişen Ekonomik Koşullarda İstihdam Sorunları ve Çözüm Yolları” Detaylı Değerlendirildi

“Değişen Ekonomik Koşullarda İstihdam Sorunları ve Çözüm Yolları” Detaylı Değerlendirildi

 

 

İlimizin ve Bölgenin İstihdam Sorunları ve Çözüm Yolları konuşuldu.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Trakya İnsan Yönetimi Platformu (TRAKYÖN) iş birliği ile düzenlenen “Değişen Ekonomik Koşullarda İstihdam Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu panel Çorlu TSO Enis Sülün Konferans Salonu ve Gösteri Merkezi’nde, 16.10.2023 tarihinde gerçekleşti.

Akademisyenler ve Saha Aktörleri Tecrübelerini Aktardı.

 

Sami Altınkaya’nın moderatörlüğünü yaptığı panelde; TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç “Dünya’da ve Türkiye’de Ekonomik Koşullara ve İstihdama Etkilerine Genel Bakış”,
Adecco Türkiye Şirketler Grubu İnsan Kaynakları Operasyonlar Direktörü Nazmiye AltındaşBalkani “Günümüz işgücü piyasasında öne çıkan yetkinlikler, Firmaların çalışanlardan beklentileri, İşgücü açığının en yüksek olduğu pozisyonlar”, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vala Lale Tüzüner “Çalışanların işverenlerden beklentilerinde neler değişti?, İnsan Kaynakları Yönetiminde Yeni Gelişmeleri Çalışan Odaklı Yönetim” konularında katılımcılara bilgi aktarıldı.

 

İstihdama Yönelik Kamusal Düzenlemeler Soruldu.

 

Konuşmacıların sunumlarının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Katılımcıların Günümüzde ve gelecekte bölgemizdeki aktif işgücünün eğilimleri, İşverenlerin aktif işgücüne yönelik yaklaşımları gibi konularda sorular panelistlere yöneltildi. Katılımcıların en fazla merak ettikleri ve gündeme getirmek istedikleri konular ise istihdam ve prim teşvikleri, işbaşı eğitimlerin uygulanma usulleri ve kamusal düzenlemeler konuları oldu.

 

İl Müdürü Yaşar ESEN “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlerin İşgücüne Kazandırılması Projesi”ni anlattı.

 

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen “İstihdam Sorununun Çözümünde İŞKUR Uygulamaları ile NEET -Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlerin İşgücüne Kazandırılması Projesi” konularında detaylı bilgi verdi. İl Müdürü Esen “İlimizin coğrafi konumunun yatırımcı firmaların karar almasında belirleyici rol üstlendiğini belirterek insan kaynağı noktasında gelişime en açık illerden biri olduğunu vurguladı. Organize sanayi bölgelerine yapılan yatırımlar ile ihracatın büyüme hedeflerinde İlimizin önemli bir rol üstlendiğinin altını çizdi. Farklı sektörleri içinde barındıran karma bir yapının olduğunu vurgulayan İl Müdürü Esen, işsizlik ve istihdam oranlarında rakamların Türkiye ortalamalarının çok üzerinde olduğunu belirtti.

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalara değinen İl Müdürü Yaşar ESEN, yakın gelecekte sosyal güvenlik uygulamaları çerçevesinde EYT düzenlemesi ile emekli olarak aktif işgücünden çekilen işgücünün yerini doldurabilecek ölçekte bölgeden başarılı dönüşler alınan “NEET –(Ne Eğitimde Ne İstihdamda) Olan Gençlerin İşgücüne Kazandırılması Projesi” ile ilgili somut bilgiler vererek burada bulunan potansiyelin Kurumun aktif işgücü programları da kullanılarak istihdama kazandırılmasına hız vereceklerini belirtti.

Panele katılan katılımcıların sorularını yanıtlayan İl Müdürü Yaşar ESEN, panelin istihdam alanında yeni fikirlerin ve bakış açılarının fark edilmesi açısından faydalı olacağı kanaatinde olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.