10 KASIM’IN DERİN HÜZNÜ ŞARKÖY’DE YANKILANDI

10 KASIM’IN DERİN HÜZNÜ ŞARKÖY’DE YANKILANDI

Tarih sayfalarına altın harflerle yazılan büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yılı, kent genelinde düzenlenen törenlerle anıldı. Şarköy Belediyesi; Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreni ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programına katıldı. Kültür Merkezi’nde devam eden anma programı,günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirler, 10 Kasım temalı hazırlanan gösterimler ile devam etti.Yıllar önce Türkiye Cumhuriyet’ine ve yüce Türk Milleti’ne kazandırdığı sayısız eserleri ile gönüllere taht kurmuş bir dünya lideri, 10 Kasım sabahında hüzün ve saygı ile bir kez daha anıldı.Tüm Türkiye’de olduğu gibi Şarköy’de de yoğun katılımın olduğu anma töreninde, sessizlik ve duygu seli vardı. Çocuk, yaşlı demeksizin, Cumhuriyet Meydanı’nda erkenden yerini alan vatandaşlar; Mustafa Kemal Atatürk’e duydukları vefayı, minneti ve saygıyı dile getirdiler. Tüm dünya için önemli bir şahsiyet ve büyük bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin her köşesinde düzenlenen çeşitli törenlerle anıldı.

EŞSİZ ESERLERİNİN YILMAZ BEKÇİLERİ SANA MİNNETTAR ATAM
100 yıllık şanlı Cumhuriyetin yegane kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 85.yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı. İlçe Kaymakamı Sn. Dr. Ahmet Naci HELVACI, Belediye Başkan Vekili Sn. Selçuk GÜVENİLİR, ilçe genelindeki okullar ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla anma töreni gerçekleşti. 10 Kasım sabahı erken saatlerde Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlar, Mustafa Kemal Atatürk’e olan vefanın ve sadakatın en güzel örneğini sergilediler. Saatler 9’u 5 geçeyi gösterdiğinde siren sesleri her yerde yankılandı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırası önünde saygı duruşunda bulunuldu. 85 yılık bitmeyen bir yasın acısı gözlerden damla damla süzülürken, kalplerde büyük bir minnet duygusuvardı.Çelenk sunma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı Şarköy Kültür Merkezi’nde devam etti. İlçe genelinde okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu 10 Kasım temalı şiirlerin okunması, slayt gösterimi ve drama gösterileri ile Ata’ya olan özlem dile getirildi. 10 Kasım ile ilgili şiir, kompozisyon kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ebedi Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerinin anlatıldığı anma programına katılan vatandaşlar, ’’Atamız anısına düzenlenenanlamlı bir program izledik, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, diyerek duygularını dile getirdiler.

UNUTMADIK & UNUTTURMAYACAĞIZ
‘’Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir’’ sözünün eseri Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85.yılını saygı, rahmet ve sonsuz özlemle anıyorum’’ diye ifade eden Belediye Başkanı Alpay VAR; Cumhuriyetimizin kurucusu, sayısız eserleri Türk Milletine kazandırmış büyük lider ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz. Yokluğunun üzerinden tam 85 yıl geçmesine rağmen; baktığımız her yerde, dokunduğumuz her izde Atamızın başarılı hatıralarını görüyoruz. Üstün dehası ve liderlik yeteneği ile 57 yıllık hayatında birçok başarılara imza atmış, yıllar önce bile geleceği hayal ederek Türk gençliğini ve Türk Milletinin hak ve özgürlüğünü düşünmüş, emsalsiz bir lidere sahip olmaktan onur duyuyoruz. Bizlere bıraktığı emanetlere sonuna kadar sahip çıkacak, Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmadan güzel vatanımız için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm dünyanın saygı ile konuştuğu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85.yılında, Atamızı ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.