NKÜ DEN Romanya’dan Üst Düzey Ziyaret

NKÜ DEN Romanya’dan Üst Düzey Ziyaret

Tekirdağ Macaristan Fahri konsolosu Erdoğan ERKEN’in daveti üzerine ilimize Romanya’dan gelen heyet, Üniversitemizde de temaslarda bulundu.

Sekel asıllı Romanya Milletvekili Hajdu GABOR, Csikzereda Belediye Başkanı Attila KORODİ ve toplamda Hargita ilinden 18 Belediye Başkanı Tekirdağ’a ikili ilişkilerin geliştirilmesi için en üst seviyede bir ziyaret gerçekleştirdiler. Üniversitemizde de Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN tarafından karşılanan heyet ile Rektörlük Yönetim Kurulu Salonu’nda bir toplantı gerçekleşti.

Toplantıda Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ de yer aldı. Heyete ise Sekelistan Milli Meclisi Tekirdağ temsilcisi Fatih ERGE, Türkiye Temsilcisi Ahmet AÇIKGÖZ ve Tekirdağ Macar Dostluk Derneği yöneticileri eşlik etti.

Karşılıklı görüş alışverişinin gerçekleştiği toplantıda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Üniversitemizin Balkanlara yönelik çalışmalarından bahsetti ve Tekirdağ NKÜ’nün Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin Türkiye’deki Balkan Kontenjanlı 3 üniversiteden biri olduğunu vurguladı.

Rektör ŞAHİN, “Romanya’dan gelen uluslararası öğrencilerin yükseköğrenimlerini Üniversitemizde gerçekleştirmekten duydukları memnuniyetin farkındayız. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bir Balkan Üniversitesi olarak Romanyalı öğrenciler açısından evlerindeymiş kadar erişilebilir ve ulaşılabilir bir yükseköğretim kurumudur” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda günün anısına karşılıklı takdimde bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.