29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni, Valimiz Sayın Recep Soytürk ve Eşi Sayın Nurdan Soytürk Hanımefendi ev sahipliğinde Süleymanpaşa ilçemizde bir otelde yapıldı.

Kabul Töreni, Vali Soytürk ve Eşi Nurdan Soytürk’ün davetlileri karşılaması ile başladı.

Sonrasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu kısa film gösterileri izlendi.

Kısa film gösterilerinin izlenmesinin ardından konuşan Vali Soytürk; “Bundan tam bir asır önce dünyanın bütün büyük sömürgeci devletleri ülkemizi parçalamak ve işgal etmek için bir araya gelmişler ve karşılarında Ulu Önder Atatürk ve onun emrindeki Büyük Türk Milleti’nin olağanüstü gayretleri ile İzmir’de denize dökülmüşlerdir. Bu ruh, çok şükür bugün de var. Yüz yıl sonra da olacak. Bugün yüzüncü yıl kutlamalarında onu gördüm ki gençliğimizde, insanımızda, yaşlımızda, kadınımızda, tüm toplumumuzda cumhuriyetin heyecanı var. 28 Ekim 1918’de Ulu Önder Atatürk, Suriye’den Kilise gider. Orada ünlü bir sözü var. Diyor ki; “Bu Türkmen iline vardığım gün, bu milletteki gördüğüm uyanıklık sonucunda bir kez daha iman ettim ki Türk Milleti asla ölmeyecektir. Bugün ben de Tekirdağ’da yüzüncü yıl kutlamalarındaki coşkuyu gördükten sonra inanıyorum ki cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacaktır. Bugün törenlerde emeği geçen bütün herkese şükranlarımı arz ediyorum. Bu duygunun, bu coşkunun 100 yıl daha devam etmesi duygusuyla hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum.” dedi.

Akabinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı okundu.

Mesajın okunmasının ardından Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Grubu birbirinden güzel eserlerden oluşan bir dinleti sundu.

Kabul Töreni’nde Vali Soytürk ve Eşi Nurdan Soytürk masaları ziyaret ederek davetlilerle bir süre sohbet etti ve Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Davetliler de teşekkür ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Akabinde Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamaları kapsamında düzenlenen havai fişek gösterisi izlendi.

Kabul Töreni, Vali Soytürk ve Eşi Nurdan Soytürk’ün davetlileri uğurlamasının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.