Tekirdağ SMMM ODASI CUMHURİYETİN 100. YILINI KUTLADI

Tekirdağ SMMM ODASI CUMHURİYETİN 100. YILINI KUTLADI

Tekirdağ SMMM Oda üyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 100 yılı hep birlikte kutladılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Şerefattin Kurt’un açılış konuşması yaptı. Kurt konuşmasında; Cumhuriyet Ne Demek?

Cumhuriyet; halkın yönetime katılması demek, adaletin, eğitimin, sağlık hizmetlerinin ve ekonominin herkes için fırsat sunması özgürlük demek,

Cumhuriyet; ülke sınırları içindeki herkesin eşit ve güçlü olması demek.

Cumhuriyet; çocukların rahatça okula gidebilmesi, tüm halkın eğitim alabilmesi ve sanatın gelişmesi demek,

Cumhuriyet; ülkede değerli kurumların kurulması, herkesin kendi fikrini özgürce ifade edebilmesi demek.

Bazıları sadece bugünü, yakını düşünür. MUSTAFA KEMAL ise yıllar sonrasını hayal edip Cumhuriyeti kurmaya karar verdi.

29 Ekim CUMHURİYET BAYRAMI

Değerli Konuklar ve Meslek Mensuplarımız,

Atatürk’ün eseri, bir büyük devrim ve milletimize eşsiz bir armağan olan Cumhuriyeti, ilanının 100. yılında birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içindeyiz.

Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.
Kıymetli Gençler;

Sizler, Atatürk’ün deyimiyle “geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri”siniz. Büyük önderimiz M. Kemal Atatürk “Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözleri ile işaret ettiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz..
Taşıdığınız bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve güveniyoruz. Unutmayınız ki, geleceğimize yön verecek sizlersiniz. Bu ülke, sizlerin çabası ile dünyadaki saygın yerini alacaktır.
Cumhuriyet Yönetimi ile kazanımlarımız:
Büyük Atatürk önderliğindeki kadın-erkek, genç-yaşlı tüm halkımızın kahramanlıklarıyla yazılmış bir destan olan Cumhuriyet, kısa zamanda bizi bölgemizin en güçlü devleti haline getirmiştir.
Türkiye artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devletidir.. Ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda elde edilen kazanımlar, Bunun en önemli göstergesidir.

Ülkeler arası amansız bir rekabetin yaşandığı yüzyılımızda, Cumhuriyet Türkiye’si bilgi toplumu olmayı başarabilmiş ve teknolojik alanda önemli başarılara imza atmış ülkelerin arasında yerini almıştır
Türk insanı bu günlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir.

Aydınlık geleceğimizi görmenin huzuru içinde herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk, aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğilirken, hepinize sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum.

Yaşasın Cumhuriyet

TÜRMOB slaytının izlenmesinin ardında gece son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.