Mv. AYGUN: Yerel basının nefesi kesiliyor!

Mv. AYGUN: Yerel basının nefesi kesiliyor!

CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun’dan yerel basına ilan cezasına tepki:

“Yerel basının nefesi kesiliyor!”

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’da yerel basına getirilen ağır ilan cezalarına tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu’ndaki bir dakikalık konuşmasını yerel basının sorunlarına ayıran Aygun, 20-28 Temmuz 2023tarihlerinde sözde denetimle 20’ye yakın günlük ve haftalık gazeteye ilan yasağı uygulandığını anlattı. Aygun, “Bu cezalar çok serttir. Yerel basının; 1 ay ile 14 aya kadar resmi ilan yayımlama hakkını elinden almıştır. Denetimler gerçekçi değil, tek kişinin beyanına dayanmaktadır. Sonuç adil değildir” dedi.

Aygun, TBMM’de yaptığı konuşmada, Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren bir günlük gazetenin kaderinin, dağıtım büfelerine sorulan birkaç soru ile belirlenmesine tepki gösterdi. 400 adet fiili satış şartını yerine getiremediği gerekçesiyle çok sayıda gazeteye ceza kesildiğini anlatan Aygun, şöyle devam etti:

“Oysa büfe denetimleri sonucunda tutanak tutulması ve bunun gazetelerin imtiyaz sahiplerine ulaştırılması gerekiyordu. Delillerin olup olmadığı, tutanakların imzalanıp imzalanmadığı belli değildir. Çünkü Basın İlan Kurumu, tutanakları göstermediği gibi ancak dava sürecinde paylaşacağını söylüyor. Tekirdağ Basın İlan Kurumu, ekonomik krizin derinleştiği bir ortamda; yaşama mücadelesi veren yerel basın organlarımızın adeta nefesini kesmiştir.”

Yerel basına kilit mi vurulmak isteniyor?

Basın İlan Kurumu’nun bazı gazete sahiplerine, “Artık yazılı basının sonuna gelindi, internet medyası yaygınlaşıyor” dediğinin iddia edildiğini söyleyen Aygun, “Anladığımız kadarıyla basının kapısına kilit vurulmak ve basının kamuoyunu bilgilendirme hakkına son verilmek isteniyor” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun, yerel basında çalışan gazetecilerin ekmeği ile oynanmamasını isteyerek, “Birçok insanın ekmek yediği yerel basınımız büyük tehlike altındadır. İktidarı, bu sorunu çözmeye ve Basın İlan Kurumu’nu yaptığı hatayı düzeltemeye çağırıyorum” diye seslendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.