Taşmerdivenli CHP İl Başkanlığına Seçildi

Taşmerdivenli CHP İl Başkanlığına Seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı 38. Olağan İl Kongresi büyük bir katılım yapıldı.
Perla Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, CHP Parti Meclisi Üyesi ve geçen dönem Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İlçe Belediye Başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar, Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kart, DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkan Vekili Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ozan Varan, CHP ilçe Başkanları, Daha önce il Başkanlığı, Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı yapmış partililer ve kongre Delegeleri katıldı.
Olağan kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
İlk olarak daha önce partide görev almış kişiler söz alarak kongre süreci ve yerel seçim süreci hakkında konuştu. Bazı konuşmalarda eleştirilerin dozu kaçıncı zaman zaman kongrede tansiyon yükseldi.
Eski Çorlu belediye başkanı Ünal Baysan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıkladı.
Kongrede konuşan CHP Parti Meclis Üyesi Candan Yüceer, genel seçimlerle ilgili öz eleştiri yaparak, şunları kaydetti;” Genel seçimleri kaybettik. Genel seçimler sonrası olsun yerel seçimler var demeye başladık. Hakiki bir öz eleştiri, hakiki bir muhasebe yapmadık. Aynı sistemle, aynı kadrolarla devam edelim diyoruz. Bu kez farklı olan ne olacak. Farklı bir sonuç almayacağız. Siyasi sorumluğu üstlenilmesi gerek.”
“Hepimiz suçluyuz”
CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar ise seçimi kaybetmenin sadece bir kişiye bağlanamayacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü;” Hep beraber çalışmak zorundayız. Seçimleri kolay atlatmadık. Bir iktidarın bütçesiyle yarıştık. Sadece burada genel Başkanı suçlamak yetmiyor. Hepimiz suçluyuz. Daha fazla çalışmamız gerekiyordu. Hep beraber mücadele etmek zorundayız. 15 Gün önce okullar açıldı. 1 Okul çantası en az 5 Bin TL ye doluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekliyi 7 bin 500 TL ye mahkum etti. Öyle arabalarla saltanatlar bu iş olmuyor.”
blank
“Kriz, Kuralık yerine Genel Merkezi Eleştiriyoruz”
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun de genel merkeze karşı yapılan eleştirin doğru olmadığını ifade ederek;” Ekonomik Krizle, Trakya’daki kuralıkla mücadele etmemiz gerekirken bunları bırakıp genel merkezi eleştiriyoruz. Tribünlere oynamaya gerek yok. Tekirdağ’da okullarımız yıkılıyor. CHP Tekirdağ Milletvekilleri ve DEVA Partisi Milletvekili Cem Avşar ile birlikte okullar için soru önergesi verdik. Kurallık ile ilgili ise Tekirdağ Milletvekilleri ile Trakya Milletvekilleri ortak kanun teklifi verdik. Çiftçimiz perişanken içeride savaşla uğraşıyoruz” dedi.

“Kongreler Çok Önemli”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, kuruluşunun 100. yılında yapılan kongrelerin çok önemli olduğunu söyledi.
CHP’nin kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini de ifade eden Öztrak, şunları kaydetti; “İl kongrelerinin CHP’li olmanın onurunu, gururunu partililere hatırlatıyor. CHP bir ulusun vatanını kurtarmak için yedi düvele karşı verdiği en meşru savaşın meydanlarında kurulmuştur. Bu parti emperyalizme karşı mücadelede mazlum milletlere örnek olan, saltanatı kaldıran, geride bıraktırılmış bir ulusu muasır medeniyetlerin önüne geçirmek ülküsüyle kurulan Cumhuriyetimizin kurucu partisidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı iki büyük eser olan Türkiye Cumhuriyeti ve CHP bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Partiler kongrelerle yeniliyor. Bugün il kongremizde yenileniyoruz. Kurultayımızda yenileneceğiz. Büyük bir şevkle yerel seçimleri alacağız. Bu iktidarın gidişine son vereceğiz. Seçim sürecinde yaşananların sorumluluğundan kaçmadık. Nerede soyunduysak orada giyindik. Sorunun sebebi olanlar, sorunun çözümü olamazlar. Biz bunun bilincindeyiz. Tabandan tepeye yenileniyoruz. Partimizin içindeki mücadeleyi Erdoğan ve ekibi kavgaymış gibi sunmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Biz kavga etmiyoruz. Bizim kültürümüzde demokratik tartışma var. Bu tartışmayı yapıyoruz.”
“Nallar Kürsüye Taşmerdivenli ile birlikte çıktı”
Milletvekillerinden sonra kürsüye çıkan CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar, kürsüye Şenol Özgür Taşmerdivenli’yi çağırarak konuşmasını yaptı.
İl başkanlığı görevini en iyi şekilde yapmak için gece gündüz çalıştığını ifade eden İl Başkanı Nallar, sözlerini şöyle sürdürdü;” Ben ve arkadaşlarım üstümüze düşeni en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Gerek sokaklarda gerekse siyasi çalışmaları yaptığımız diğer platformlarda. Partimizin kapısına kim geldiyse hiçbir zaman geri çevirmedik, partililerimize ulaşmaya çalıştık. Bundan emin olun eğer birinin kalbini kırdıysam hakkını helal etsin. Bilerek hiç kimsenin kalbini kırmam. Hepinizden helallik istiyorum. Benim de hakkım varsa herkese helal olsun diyorum. Ben gençlik kollarından beri partime hizmet ettim. Burada öyle bir il başkanımız olacak ki benden sonra, adının Özgür olması bile devrimci bir babadan geldiğini gösteriyor. Daha annesinin karnındayken devrimci bir ruhla büyümüş. Annesinin beşiğinin altında babasının yasaklı yazılarını üniversitede dağıtırken Özgür’de o beşiğin içindeydi. O yüzden Özgür Başkan’a sahip çıkalım. İlçe başkanlarımıza, bu partiye gönül koyan herkese sahip çıkalım. Ben herkesten tekrar helallik istiyorum. Hem Özgür Başkanın hem de tüm ilçe başkanlarının bir telefon kadar yanında olduğumu söylemek istiyorum.”

“Teşekkür etti”
İL Başkanı Nallar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay olmak üzere kendisine destek veren partililere teşekkür ederek;” İl başkanlığı sürecimde başta Genel Başkan Yardımcımız değerli parti sözcümüz, abimiz, Tekirdağ’ın abisi Faik Öztrak’a, kadın kolları eski başkanımız milletvekilimiz karnımın aç olduğunu hissedip bana her zaman sandviçimi hazırlayan ablam Sayın Nurten Yontar’a, her fırsatta yanımızda olan İlhami Özcan Aygun abime, deprem sürecinde kapımıza onca partilinin, Tekirdağlı’nın koli koli erzakları geldiğinde bunları nasıl taşıyacağız diye düşündüğümüzde bir anda karşıma çıkan İlhami Özcan Aygun’un eşi Gülseren ablama da çok teşekkür ediyorum. Araba lazım dediğimizde 10 tane şoförüyle birlikte tırı partimizin önüne koydu. Biz her zaman abilerimizin, ablalarımızın yanında olduk. Bizim için ne düşünüyorlarsa Allah onlara iki katını versin. Çok heyecanlıyım. Vahap Akay başkanıma daha başka, daha büyük teşekkür ediyorum. Benim en büyük kazancım sizler gibi büyük ağabeylerim, ablalarım oldu. Sağ olun, var olun. Tekrardan görüşmek üzere”
CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar’ın konuşmasında protokol üyelerinin duygulandığı görüldü. Özelikle Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ağlamamak için gözlerini zor tuttu.
“Nallar’a Teşekkür Ederim”

CHP’nin Yeni Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli ise konuşmaya Volkan Nallar’a teşekkür ederek başlayarak; “Göreve geldiğimden bugüne mücadele eden, maddi manevi her şeyini ortaya koyan çocuklarından ayrı kalan, beraber yol aldığım değerli dostum kıymetli başkanım Sayın Volkan Nallar ve yönetim kurulu arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. 2004 yılında arkadaşlarımla birlikte başladığım bu onurlu göreve her geçen gün daha fazla çalışarak, her geçen gün daha fazla inanarak bugün karşınıza bu ulu çınarın 100. Yılında il başkan adayı olarak çıkmanın gururu, onuru ve heyecanını yaşıyorum. Bu süreçte emeği olan herkese, bana desteğini her alanda gösteren üyelerimize, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza, ilçe başkanlarımıza, delegelerimize, milletvekillerimize şahsım ve arkadaşlarım adına sonsuz teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”

“Öncelikli Hedefimiz Tüm Belediyeleri Kazanmaktır”
Tüm belediyeleri kazanmak için çalışacaklarını ifade eden Taşmerdivenli;” Cumhuriyet Halk Partisi için öncelikli hedefimiz, partimizin önümüzdeki yerel seçimlerde hiç kavgaları bir yana bırakıp en başarılı sonucu 11 ilçe ve büyükşehir belediye başkanlığını almasıdır. Bugün kongre süreçlerinde ister istemez oluşan kırgınlıkları bırakma günüdür. Başkanlığımız süresince her konuda yapıcı bir yönetim sergilemeye gayret edeceğiz. Aday adaylarımıza karşı adil olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi için çalışacak her üyemize kapılarımızı açık tutacağız. İl başkanlığımız sırasında tek bir konuya müsamaha göstermeyeceğiz, hiç kimse adaylık süreci tamamlandıktan sonra partimizin göstermiş olduğu başkan ve meclis üyesi adaylarımıza parti içinde muhalefet etmeye devam etmeyecektir. Daha önce seçim dahi kaybedilmesine sebep olan parti içi muhalefeti bir seçimi daha etkilemesine kesinlikle izin vermeyeceğiz.Bugün karşınızda il başkanlığı için tek aday olarak bulunuyoruz. Bunun üstümüze yüklediği büyük sorumluluğun farkındayız. Bu güvene layık olmak için tüm gücümüzle gece gündüz demeden çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Önümüzdeki dönem Tekirdağ il başkanlığımızın sloganı “Yeni yüzyılda birlikte yeniden 12-0” olacaktır. İl kongremiz kıymetli ailemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Konuşmanın ardından tek liste halinde gidilen seçimde Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli başkan seçildi.
CHP’nin yeni yönetimi şu şekilde oluştu;” Uğur Can Avcılar, Nihat Barlak, Tülay Başbuğ, Kerem Başoğlu, Boğaç Burak Baykal, Gökçe Bayol, Deniz Bilge, Bülent Budak, Hasan Bulut, Yavuz Candan, Hülya Çetin, Ünal Durgut, Ebru Gelgeç, Erdem Güleryüz, Levent Gündoğdu, Yücel Güngör, Mustafa Ilıca, Talat Keskin, Koray Kestam, Yıldız Kiremitçi, Ali İhsan Onur, Umut Öge, Büşranur Pelen, İbrahim Sayı, Halil Tok, Mehtap Tural, Mehmet Uğuzlar, Mehmet Uslu, Mümin Uslu, Kemal Cenk Utku, Hüseyin Ülger, Halil İbrahim Yıldız, Alev Yılmaz, Uğur Yüksel, Ahmet Zengin,  Kadriye Zeybek

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.