Eğitim Fakültesi Diploması Başka Ne İşe Yarar?

Eğitim Fakültesi Diploması Başka Ne İşe Yarar?

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Cavit Kartal, nitelik ve yeterlilik sorgulaması yapılacaksa; objektiflikten uzak 45 dakikalık mülakatla bunun mümkün olamayacağını kaydetti.
Öğretmen yetiştirme sürecinin önemine dikkat çeken Kartal, “Öğretmen liselerini açacaksınız, yüksek puanla eğitim fakültesi programlarına yerleştireceksiniz, fakülte eğitimi sürecinde gerekirse bir yıl staj uygulamasına alacaksınız.” dedi.
Kartal açıklamasında şunları söyledi:
“Eğitim fakültesini başarıyla bitirmiş, KPSS’de yüksek puan alarak on binlerce aday arasından sıyrılmış bir öğretmen adayını, son düzlükte MÜLAKATLA elemenin ne bilimsel, ne mantıki ne de vicdani izahı olamaz!
Eğer bir nitelik ve yeterlilik sorgulaması yapılacaksa; objektiflikten uzak 45 dakikalık mülakatla değil, öğretmen yetiştirme sürecinde yapılmalıdır.
Öğretmen liselerini açacaksınız, yüksek puanla eğitim fakültesi programlarına yerleştireceksiniz, fakülte eğitimi sürecinde gerekirse bir yıl staj uygulamasına alacaksınız; işte, mülakatla ya da izleme/değerlendirmeyle o ELEMEYİ, bu aşamalarda gerçekleştireceksiniz.
Bu şekilde olursa yüzbinlerce öğretmen adayını ve varını yoğunu evlatlarının eğitimine sermaye eden ailelerini hayata ve devletine küstürmemiş olursunuz!
Aksi takdirde, ÖĞRETMEN olma arzu ve hedefindeki pırıl pırıl gençlerimizi üç harfli zincir marketlerde kasiyer/tezgâhtar olmaya mahkûm edersiniz… Vebali vardır…”

Cavit Kartal
Türk Eğitim-Sen
Tekirdağ Şube Bşk

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.