YENİLENEN PARKLAR ÇOCUK GÜLÜŞLERİ İLE ŞENLENECEK

YENİLENEN PARKLAR ÇOCUK GÜLÜŞLERİ İLE ŞENLENECEK

 

Şarköy Belediyesi, çocukların güvenli, keyifli ve eğlenceli bir şekilde vakit geçirmelerine imkân sağlayacak, 8 adet çocuk parkını baştan sona yenileyerek hizmete sunacak çalışmanın ilk adımını gerçekleştirdi. Sahil mevkiinde bulunan ‘’Mutlu Çocuklar Parkı’’ ile başlayan park yenileme projesi, farklı mevkilerde bulunan parkların yapımının tamamlanması ile vatandaşların kullanımına hazır hale getirilecek. Şarköy Belediyesine bağlı birimlerin koordineli bir şekilde çalışmasının ardından hizmete sunulacak parklar, kısa bir aradan sonra mutlu çocuk seslerine ev sahipliği yapacak. Yenilenerek hizmete sunulan Mutlu Çocuklar Parkı modern görünümü, yeni nesil oyun alanları ve kamera güvenlik sistemleriyle aileler, çocuklar ve vatandaşlar tarafından tam not aldı.

YENİ NESİL ÇOCUK PARKLARI GÖZ DOLDURACAK

Şarköy Belediyesi, çocukların hayal güçlerini keşfetmelerine ve eğlenceli bir şekilde vakit geçirmelerine olanak sağlayacak 8 adet çocuk parkında kapsamlı bir yenileme çalışması başlattı. Mutlu Çocuklar Parkı ile başlayan kapsamlı çalışma Zeytinli Parkı, Gökkuşağı Parkı, Renkli Düşler Parkı, Parlayan Yıldızlar Parkı, Masal Parkı, Minik Kalpler Parkı ve Küçük Kalpler Parkı’nın yenilenmesi ile tamamlanacak. Yenilenecek çocuk parklarında, yeni nesil çocuk oyun grupları, kondisyon aletleri, aydınlatma sistemleri, kent mobilyaları, kamera güvenlik sistemleri, banklar, çöp kovaları ve peyzaj çalışmaları gibi tüm ayrıntıların titizlikle düşünüldüğü ve sürecin en kısa sürede tamamlanacağı ifade edildi. Çocuklar doya doya oynayıp eğlenebilsinler diye; kuleli oyun grubu, ahşap temalı oyun grubu, gemi temalı oyun grubu, yamuk ev temalı oyun grubu, ip tırmanmalığı, döner platform, trambolin, denge oyun elemanları,  ikili anne-bebek salıncağı, engelsiz salıncak, tahterevalli, zıp zıp ve kondisyon aletleri bulunacak parklar, çocuklar için özenle tasarlandı. Şarköy Belediyesi tarafından hizmete sunulacak parklar, çocukların doyasıya eğlenmesine fırsat sunarken aynı zamanda kas-koordinasyon sisteminin ve fiziksel becerilerinin geliştirilmesine de katkı sağlayacak. Ayrıca parklar, çocukların perspektif algılarını değiştirirken, mekânsal farkındalık kazanmalarına ve sosyal gelişimlerine de destek sağlayacak. Çalışma kapsamında; yenilenecek parkların zemininde toplam 4000 m2 lik dökme epidiyem kullanılacağı belirtildi. Şarköy’de önemli dokunuşlarla büyük projelere imza atan Belediye Başkanı Alpay VAR, mutlu çocuk seslerinin merkezi niteliğinde olan parkları yenileyerek önemli bir projeye daha imza atacak. Modern parkları kente kazandıracak kapsamlı çalışma vatandaşların ve özellikle de çocuklu ailelerin takdirini topladı. Belediye Başkanı Alpay VAR’a bu sosyal proje için teşekkürlerini ileten vatandaşlar ve aileler, ‘’ çocuklarımız güvenli ve mutlu ise bizlerde bir o kadar mutluyuz, emeği geçenlere teşekkür ederiz ‘’ diyerek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

BAŞKAN VAR ’’YENİ NESİL PARKLARIMIZ ÇOCUKLARIMIZI MEST EDECEK’’

Geleceğimizin dünyasını şekillendirecek çocuklarımızın daha modern ve daha güvenli bir ortamda gönüllerince eğlenmelerine imkân sağlayacak park yenileme çalışmalarının ilk ayağı olan Mutlu Çocuklar Parkı’nı hizmete sunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Alpay VAR, ‘’ Çocuklarımızın hayal gücünü geliştirebilmelerini desteklemek için yenilenecek parklarda ilham verici aktiviteleri çocuklarımızla buluşturacağız. Bu sayede çocuklarımız hem eğlenerek vakit geçirebilecekleri hem de öğrenme sürecine katkı verecek bir sosyal ortama sahip olacaklar. Yenileyeceğimiz 8 adet çocuk parkına güvenlik kameraları yerleştirerek gözbebeğimiz olan çocuklarımızın ve halkımızın güvenliğini esas alıyoruz. Çocuk parklarının sadece fiziksel alanlar olmadığını aynı zaman da sosyal etkileşimi de teşvik ettiğinin bilincindeyiz. Şarköy Belediyesi olarak; eğlence dolu parklarımızda çocuklarımızın güvenliği ve mutluluğu için her ayrıntıyı düşünüyoruz. Her yaş grubuna ve ilgi alanına hitap eden parklarımızda çocukların hayal dünyasını da canlandıracak unsurları seçerek, düzenlemeleri gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren Şarköy’ümüzü, mutlu çocukların kenti yapabilmek ve çocuk gülüşlerinin her yeri sardığı bir kent yapma hedefi ile çalışıyoruz. Çocuklarımızın şen kahkahalarına ve eğlence dolu anlarına ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Trakya’nın incisi Şarköy’ümüzde yaşayan hemşehrilerimiz ve geleceğimizin yıldızları çocuklarımız için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.  Yenileme işlemleri tamamlanarak hizmete sunduğumuz Mutlu Çocuklar Parkı’nın çocuklarımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum ‘’dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.