“TESKİ SU TASARRUFU ÇAĞRISI”

“TESKİ SU TASARRUFU ÇAĞRISI”

Barajlardaki doluluk oranı yüzde 56’ya kadar geriledi. TESKİ su tasarrufu yapın çağrısı yaptı.

TESKİ barajlardaki su seviyesi yüzde 74’ten yüzde 56’ya geriledi. Kuralık özelikle Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ve Saray ilçelerini da etkiledi.

Kuralık ile ilgili TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, TESKİ’nin resmi internet sitesinden açıklama yaptı.

TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak açıklamasında suyun giderek azaldığına dikkat çekerek, şu ifadelere yer verdi;” Küresel iklim değişikliklerinin bir sonucu olarak yaşanan kuraklık, yaşamın vazgeçilmezi olan su kaynaklarımızın her geçen gün azalmasına, su rezervlerimizin tükenmesine neden olmaktadır. Suyumuzu her zamankinden daha temkinli, özenli, israf etmeden kullanalım.

Tekirdağ İl geneline şebekemizden verilen su, içme suyu depolarını dolduracak ve bölgede ki nüfusun içme suyu kullanımına (evsel) yeterli olacak kapasitededir. Özellikle içerisinde bulunduğumuz yaz mevsimi dolayısıyla artan sıcaklıklarla birlikte kırsal mahallelerde nüfusun artmasına bağlı olarak yaşam kaynağımız olan içme suyumuzun tarımsal alanlarda kullanılması, havuzların şebeke suyu ile doldurulması ve bahçe sulamaları sonucu; vatandaşlarımızın suya erişimi zorlaşırken, kimi zaman ise imkânsız bir hale gelmektedir. Depo seviyelerinin yükselmesi ile birlikte su dağıtımının tekniği gereği şebekeye verilen su önce alçak kotlara ulaşır ardından yüksek kotlardaki abonelerimiz su alır. Bu sebeple vatandaşlarımıza suyun ulaşması zaman almaktadır.

TESKİ Genel Müdürlüğü olarak suyun sağlıklı iletilmesi, kayıp kaçağın önlenmesi ile birlikte her türlü arızaya karşı çalışmalarımız devam etmektedir. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için önlemlerimiz en üst seviyeye çıkarılmaktadır. Buna bağlı olarak ekiplerimiz, 185 Çağrı Merkezimiz 7/24 esasına göre görevlerinin başındadır.

Lütfen suyumuzu bilinçli tüketelim, tasarrufu ön planda tutalım. Geleceğe saklayacağımız her bir damla tüm canlılar için hayat demektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.