BAŞKAN ALBAYRAK, 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI DOLAYISIYLA GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN ALBAYRAK, 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI DOLAYISIYLA GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

 

 

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla 11 ilçede görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında gerçekleşen kahvaltıda Başkan Kadir Albayrak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

“MESAİ KAVRAMI TANIMAKSIZIN DOĞRU HABERİN PEŞİNDE KOŞAN, DOĞRULARI SÖYLEMEKTEN ÇEKİNMEYEN BASIN EMEKÇİLERİMİZİN ÜSTÜN GAYRET VE ÖZVERİSİ HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR”

 

Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Cemal Ogün Kürümoğlu, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz programımıza hoş geldiniz. 24 Temmuz, basın özgürlüğü için mücadele günüdür. Basın emekçilerimizin mesleklerini özgür bir ortamda icra etmeleri; özgürce haber yapmaları demokrasi ve ifade özgürlüğünün gereğidir. Aynı şekilde bireyler için doğru, tarafsız ve gerçek habere ulaşmak temel bir haktır. İnsanların haber alma özgürlüğüne hizmet eden basın emekçileri, çok önemli bir kamusal görevi yerine getirmektedirler. Mesai kavramı tanımaksızın doğru haberin peşinde koşan, doğruları söylemekten çekinmeyen basın emekçilerimizin üstün gayret ve özverisi her türlü takdirin üzerindedir. Basının içinden gelen bir kamu yöneticisi olarak yerel basınımızın sorunlarını biliyor ve bu sorunların çözümüyle ilgili önerilerin yer aldığı raporları kurumumuzun üst yönetimiyle paylaşıyorum. Tekirdağ basınına destek vermek ve iş birliğimizi güçlendirmek öncelikli hedeflerimiz arasındadır. En kısa süre içerisinde bu doğrultuda harekete geçiyor olduğumuzun müjdesini vermek istiyorum. Davetimize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nızı kutluyor ve meslek yaşamlarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

 

 

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK, “ÇAĞDAŞ DÜNYADA, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİLER AÇISINDAN BİR GELİŞMİŞLİK GÖSTERGESİDİR”

 

Programda konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Basın özgürlüğü, demokrasinin ayrılmaz ve tamamlayıcı bir unsurudur. Çağdaş dünyada, basın özgürlüğü demokrasiler açısından bir gelişmişlik göstergesidir. Katılımcı demokrasi anlayışımız ve birlikte yönetme ilkemiz doğrultusunda basınımızın güzide emekçilerine büyük önem veriyoruz. Fikir ve önerilerin yol gösterici olduğu, eleştirilerin ise yapıcı olduğu gerçeğinden hareketle basın emekçilerimizin haber ve yorumlarını dikkate alıyoruz. Toplumsal iş bölümü içerisinde ortak bir gayemiz var: O da yaşadığımız şehri, ülkeyi ve dünyayı güzelleştirmektir. Yayıncılık faaliyetlerini sürdürmenin giderek daha zor hale geldiği böyle bir dönemde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yerel basınımızın yanında olacağız. Önümüzdeki süreçte iş birliğimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, siz değerli basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınızı kutluyor, büyük özveriyle sürdürdüğünüz meslek yaşamlarınızda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcıları ve TESKİ yöneticileri, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Program soru-cevap bölümünün ardından son buldu. Gazeteciler günün anısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.