24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmıştır. Haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olarak nitelendirilen 24 Temmuz günü, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.
Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, temel hak ve özgürlüklerin korunması, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir.
Halkımızın düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Halkımız, basın yoluyla sıkıntılarını, taleplerini, toplumsal olaylara tepkilerini ifade etme imkanı bulur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün dediği gibi “Basın, Milletin müşterek sesidir.”
Yerel basınımızın Tekirdağ’ın tanıtılmasında, büyümesinde, gelişmesinde önemli katkıları vardır. Bu sebeple yerel gazetelerimizi satın alarak evlerimizde, iş yerlerinde, kahvehanelerde, çay bahçelerinde bulunduralım, internet haberciliği yapanları takip edelim ve yerel basınımızın güçlenmesine vesile olalım.
Bu vesileyle, ilimizde özveriyle görev yapan yerel gazete, dergi, radyo, internet haber siteleri, haber ajansları temsilcileri olmak üzere bütün basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.