Keşkek Şenliği düzenlendi

Keşkek Şenliği düzenlendi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘4. Karacakılavuz Keşkek Şenliği’ Düzenlendi.

Kararacakılavuz Mahallesinde düzenlenen Keşkek şenliklerinde Tekirdağ Vali Yardımcısı Murat Eren, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, MHP Tekirdağ İl Başkanı Fethi Şirin, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezai Çetin’in yanı sıra binlerce kişi katıldı.
Keşkek Şenliklerinde Süleymanpaşa Belediyesi Paşa Dans topluğu ile Ümit Satılmış ve ekibi sahne aldı.
Programda ayrı yoğurt yeme yarışması yapıldı. Kadın ve Erkekler kategorisinde dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
Şenlikte konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, 4. Karacakılavuz Keşkek Şenliği’nin gelecek yıllarda daha da geliştireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti;” Bu şenliğin buraya gelmesinde Karacakılavuz Mahallesinin çok büyük katkıları oldu. Mahalle halkı ve esnaflarımız bu şenliği sahiplendiler. Sahiplenmeselerdi bu şenlik geleneksel hale gelmezdi. Bu şenlikleri gelecek yıllarda daha da geliştireceğiz. Karacakılavuz Mahallesinde devam eden Düğün salonun yüzde 80’i bitti. 1-2 içinde düğün salonunu bitirip Karacakılavuz mahallesinde kullanımlarına sunarız. Kalınma Ajansına Süleymanpaşa Belediyesi olarak bir proje sunduk. Sunduğumuz proje kabul gördük. Karacakılavuz’da üretilen ürünleri burada pazarlama şansı elde edecekler. Karacakılavuz kadınları çok çalışkan. Belediyemize gelen misafirler Karacakılavuz dokumalarını hediye diyoruz.”
“Keşkek, Unesco’nun listesinde yer aldı”
MHP Tekirdağ İl Başkanı Fethi Şirin ise Keşek’in Unesco’nun listesinde yer aldığına dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü;” 4. sü düzenlenen ‘Karacakılavuz Keşkek Şenliğinde’ gastronomi alanında şehrimize katkıları çok büyük. Karacakılavuz, her geçen gün şehrimizi tanıtmamızda katkı sağlıyor. Keşkek, Unesco’nun somut olmayan miras listesine alındı. Mahallemizin ‘Dimi Dokumaları’da çok ünlü. Kültürel ve Coğrafi simge haline gelmiş. Bu Tekirdağ’ımızın ve Ülkemiz için çok önemli. bunlara hep beraber sahip çıkmalıyız. Süleymanpaşa Belediyemizin Karacakılavuz mahallesine vermiş olduğu katkıların arkasında duruyoruz. “

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş ise bu tip şenliklerin yöresel ürünlerinin tanıtımına büyük katkı verdiğini ifade ederek;” 4. sünü düzenlediğimiz ‘Karacakılavuz Keşkek Şenlikleri’ Karacakılavuz’un keşkeğini ve dokumalarını tanıtmak için bize vesile oluyor. Bu şenliğin devamı da gelecek. Bu şenliğin düzenlenmesinde katkıları bulunan bütün Mahallemize ve Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.
“Tekirdağ Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesidir”
Vali Yardımcısı Murat Eren ise Tekirdağ’ın tarım ve sanayide Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden birisi olduğuna vurgu yaparak;” Tekirdağ Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Nüfus artış hızı olarak Türkiye’nin en çok gelişen ildir. Tekirdağ aynı zamanda sanayileşme oranında en çok gelişen ildir. Yaklaşık 3 Bin 100’ün üzerinde fabrikaya sahibiz. Toprakları en verimli ilerden bir tanesidir. Anadolu ‘da 200 kg lig buğday hasadı çok büyük verim olarak kabul edilirdi. Tekirdağ’da ise buğdayda 500-550 kg ortalaması olan bir şehirde yaşıyoruz. O yüzden hemşericilik bilincimiz çok önemli. Bir birimizi tutmamız, yardımlaşmamız çok önemli. Bu tür etkinlikleri bu yüzden çok önemsiyorum. Emeği geçen Süleymanpaşa Belediyemiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
4. Karacakılavuz Keşkek Şenliklerinin finalinde ise sevilen Sanatçı Elif Buse Doğan sahne aldı. Elif Buse Doğan, bir birinden güzel parçalarını seslendirerek şenliğe katılanlara muhteşem bir gece yaşattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.