Vali Aziz Yıldırım’ın 30 Haziran Koruyucu Aile Günü Mesajı

Vali Aziz Yıldırım’ın 30 Haziran Koruyucu Aile Günü Mesajı

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Ailenin bu görevi yerine getiremediği durumlarda çocuk, devlet koruması altına alınmaktadır. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız için aile odaklı sosyal hizmet modellerimizin başında koruyucu aile hizmeti gelmektedir. Koruyucu aile hizmetinin amacı, koruma altındaki çocukları birebir ilgi, koruma, sevgi, destek ve gözetim sağlayacak koruyucu aileleriyle buluşturmaktır.

Koruyucu aileler, çocuklarımızın eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde üstlenmektedir.

Sürekli olarak Türkiye’de ikamet eden, 25-65 yaş aralığında bulunan, en az ilkokul mezunu olup düzenli geliri olan, sabıka kaydı bulunmayan, Sağlık Kurulu Raporunda “Koruyucu Aile Olmasında Sakınca Yoktur” ibaresi ile koruyucu aile olması uygun görülen, evli/bekâr, çocuklu/çocuksuz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes  (çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi olmamak kaydıyla) koruyucu aile olabilir.

2022 Haziran itibariyle mevcut koruyucu aile sayımız 135’dir. Hizmetten faydalandırılan 152 çocuğumuz bulunmaktadır. (Bazı ailelerde 2 çocuk bulunmaktadır.) İlimizde koruyucu aile olmak için sırada bekleyen çok sayıda ailemiz bulunmaktadır. Çocuklarımız akademik, sanatsal, sportif faaliyetlere ve yaz kurslarına yönlendirilmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı 24.06.2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan genelge ile 30 Haziran tarihinin “Koruyucu Aile Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir. 30 Haziran bu sene Kurban Bayramı tatil gününe tesadüf ettiği için, takip eden hafta içinde Koruyucu Aile Günü ilimizde birtakım etkinliklerle kutlanacaktır.

Bütün çocuklarımızın güven içinde, mutlu bir şekilde hayatını sürdürebileceği ailelere kavuşmaları ümidi ve gayretiyle, “Koruyucu Aile Günü”nü kutluyor, koruyucu ailelerimize ve çocuklarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.