Vali Aziz Yıldırım 19’uncusu Düzenlenen Karadenizliler Yayla Şenlikleri’ne Katıldı

Vali Aziz Yıldırım 19’uncusu Düzenlenen Karadenizliler Yayla Şenlikleri’ne Katıldı

Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen Yayla Şenlikleri’ne katıldı.

Süleymanpaşa ilçemiz Karadeniz Mahallesi’nde düzenlenen şenlikte Karadeniz Bölgemize ait yöresel kıyafetler giyen vatandaşlarımız renkli görüntüler oluşturdu.

Şenlikte konuşan Vali Yıldırım;

“19 yıl önce başlayan bu güzel şenlik bundan sonra da giderek genişleyecek. Cennet vatanımızda, Türkiyemizin her yerinde insanlar ekmeği nerede buldu ise oraya gidiyorlar. Sadece kendilerini değil kültürlerini, adetlerini de götürüyorlar, gittikleri yerlerde oranın kültürü ile karıştırıyorlar, daha da güzel hale getiriyorlar. Tekirdağımıza gelip Tekirdağlı olan karadeniz illerinden gelenler, karadenizden geldiklerini unutmamış, oranın kültürünü burada yaşatmaya başlamışlar.

Biz hep birlikte Türkiye’yiz, bunu hiç kimse unutmasın. Hepimizin istikameti birdir. Hepimiz bu ezanlar için, bu bayrak için, bu vatan için ve bu devlet için mücadele ediyoruz. Ekmek mücadelesi de bunlardan bir tanesi.

Çok değerli dostlar; Yayla Şenlikleri karadenizin olmazsa olmazıdır. Karadeniz illerinde bazen ortak kullanılan, bazen tek kullanılan yaylalarda bu Yayla Şenlikleri yapılır. Biz de Yayla Şenlikleri’nin 19’uncusunu yapıyoruz bu sene. Bu önemli bir kültür aktarımıdır. Onun içindir ki; bu güzel çabayı ortaya koyan arkadaşlarıma hepinizin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Tabi ki karadeniz illerinden kopup gelen bu insanlara burada kucak açan, onlarla burada lokmalarını paylaşan, sularını ortak, beraber içen bütün Tekirdağlılara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Az önce söylediğim gibi biz hep beraber Türkiye’yiz. Burada hep beraber Tekirdağlıyız. Buna gayret eden, bunun devamı için çaba gösteren tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından kurulan stantları gezen Vali Yıldırım, esnaflar ve vatandaşlar ile tek tek konuşarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Esnaflara bol ve bereketli kazançlar diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.