TEKİRDAĞ SÜLEYMANPAŞA TAPU DA DOLANDIRICILIK SON ANDA ENGELLENDİ

TEKİRDAĞ SÜLEYMANPAŞA TAPU DA DOLANDIRICILIK SON ANDA ENGELLENDİ

Tekirdağ Süleymanpaşa Tapu Müdürlüğünde meydana gelen olay da İstanbul Kadıköy Noterliğinden yurt dışında olduğu iddia edilen fakat araştırmalarda yurt içinde olduğu tespit edilen A.Y adına A.R.I. ‘a vekalet düzenlenerek Tekirdağ Süleymanpaşa Tapu Müdürlüğünde NKÜ de görevli H.U. , İ.B., A.E.,  M .O. isimli öğretim görevlileri 60 daire imarlı 1200 m2 arsayı devir almak üzere bir emlakçı ile tapuya gittiler.

TAPUDA SATIŞ GERÇEKLEŞTİ

Sabah para ve harçlar yatırıldı. Tekirdağ Süleymanpaşa Tapu Müdürlüğünde görevli müdür yardımcısı da onayladı. Sabah gerçekleşen işlem sonrası aynı vekalet ile bir kişi 1200 m2 olan arsayı bir şirket yetkilisine satış için işlemlere başlamak istedi. Bunu içinde  960 BİN TL harç yatırılması sonrası aracıya da 15 milyon TL ödendi. Bu işlemler devam ederken Tekirdağ Süleymanpaşa Tapu Müdürlüğünde görevli müdür yardımcısı durumdan şüphelenerek vekalet verenle görüşmek istedi.

Mal sahibi ile yapılan görüşme sonrası  A.Y.’nin satıştan haberi olmadığı öğrenildi. Bunun üzerine tüm işlemler durdurdu. Alıcı şirket yetkilisi paranın iadesi ve harç bedelini iade istedi. Yaşanan bu durum polise bildirildi. Olay nitelikli dolandırıcılık olması iddiasıyla  savcılık soruşturma başlattı.

BAYRAM SONRASINA ATARAK İŞİ YAVAŞLATTILAR

Tekirdağ Süleymanpaşa Tapu Müdürlüğü görevlileri işlemlerin bayram sonrasına bırakılmasını istediler.

KONUYU POLİS DEVRALDI

Tekirdağ il emniyet müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı.

 

 

YORUMLAR

  1. blank Rakoczi dedi ki:

    Üniversite de akademisyenlerin çoğu emlakcilikla uğraşıyor bunlar ilim adamı okula geldikleri yok