TREDAŞ, 10’UNCUMÜŞTERİ HİZMETLERİDENEYİMİ ZİRVESİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜREÇLERİNİ ANLATTI

TREDAŞ, 10’UNCUMÜŞTERİ HİZMETLERİDENEYİMİ ZİRVESİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜREÇLERİNİ ANLATTI

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), Nice Medya tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Müşteri Hizmetleri Deneyimi Zirvesi’nekonuşmacı olarak katılarak, uygulamaya aldığı yapay zekaçalışmalarını anlattı.
Nice Medya tarafından gerçekleştirilen etkinlikte sektör uzmanlarını, fikir liderlerini ve çeşitli sektörlerden profesyonelleri müşteri hizmetleri deneyimindeki en son trendleri ve stratejileri tartışmak üzere bir araya getirdi.
TREDAŞ Müşteri Deneyimi ve Çağrı Merkezi Müdürü Ömer Yalçın, etkinlikte katılımcılara“Chatgpt Çağrı Merkezinde” başlıklı oturum gerçekleştirdi.Oturumda TREDAŞ’ın müşteri hizmetlerinde yapay zeka ve dijital dönüşüm süreçlerini paylaştı.
Yalçın şöyle konuştu;
“Trakya bölgesinde yaklaşık 2 milyon kullanıcıya, 20 bin kilometrekare alanda 30 bin kilometre uzunluğundaki elektrik hattının ve 100 bini aşkın aydınlatma direğinin 7/24 kesintisiz çalışabilmesi için bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz.
Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst düzeyde tutabilmek adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın öncülüğünde ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu regülasyonlarına uyumsağlamak adına kendimizi sürekli geliştiriyoruz.
2018 yılında Elektrik dağıtım sektöründe Avrupa’da ilk ve tek olarak geliştirdiğimiz yapay zeka destekli dijital asistanımız TREDAŞ Enerjik, çağrı yoğunluğumuzun yüzde 4’ünü karşılar hale geldi. 2023 yılının ikinci çeyreğinde devreye aldığımız Chatgpt entegrasyonumuz sayesinde 5 yıl içinde çağrı yoğunluğunun yüzde 51’inin dijital müşteri temsilcisi tarafından karşılanmasını hedefliyoruz.”
Dijital uygulamaların afetlerdeki önemine de dikkat çeken Yalçın, konuşmasını şöyle noktaladı:
“Dijital dönüşümler ile birlikte olası afet durumlarında çağrı merkezimizde oluşabilecek yoğunluk sırasında vatandaşlarımızın talep ve ihbarını anında iletebilmeleri sağlanıyor. Böylece vatandaşların mağduriyet yaşamamaları içindijital entegrasyonları kullanarak onlara daha hızlı ulaşabiliriz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.