Vali Aziz Yıldırım “Aşık Veysel Anma Konseri”ni İzledi

Vali Aziz Yıldırım “Aşık Veysel Anma Konseri”ni İzledi

Vali Aziz Yıldırım, Büyük Türk Ozanı Aşık Veysel’in vefatının 50. seneyidevriyesi münasebetiyle Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Korosu tarafından düzenlenen “Aşık Veysel Anma Konseri”ni izledi.

UNESCO’nun 2023 yılını tüm dünyada “Âşık Veysel” yılı olarak ilan etmesi çerçevesinde, Süleymanpaşa ilçemiz Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen konserde, Aşık Veysel’in türküleri seslendirildi.

Katılımcılara duygulu anlar yaşatan konserde görme engelli birey Uğur Aslan’da “Benim Sadık Yarim Kara Topraktır” türküsünü seslendirdi.

Konserin ardından bir konuşma yapan Vali Yıldırım; “Aşık Veysel hepimizin gönül sazını titreten bir ses, bir nefes. Küçüklüğümüzden beri hepimizin türkülerini mırıldandığı birisi. Hakikaten anatomik olarak gözü kapalı belki ama gönül gözü son derece açık bir insan. Parçalarını, söylediği sözleri, deyişlerini, şiirlerini, manilerini dinleyince sanki acaba görüyor mu diye düşünüyoruz. Renkleri, doğayı, insanları şiirlerinde o kadar güzel tasvir ediyor ki; gönül gözünün ne kadar açık olduğunu bir defa daha anlıyoruz. Aşık Veysel yeri doldurulamayacak bir Halk Ozanı’ydı, bir gönül insanıydı. Allah rahmet eylesin. Koromuza, koro şefine, saz üstatlarına ve Uğur Kardeşimize de teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından Vali Yıldırım, konsere misafir sanatçı olarak katılan görme engelli birey Uğur Aslan’a ve Koro Şefi Melih Patoğlu’na çiçek taktim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.