Kiraz Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Kiraz Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Uluslar arası 57. Kiraz Festivalinde dereceye giren Kiraz Üreticileri Ödüllerini aldı.

57. Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında Tekirdağ’ın en iyi kirazı ve kiraz bahçesi yarışması yapıldı.
Rumeli İskelesinde İyi kirazı ve kiraz bahçesi kategorinde dereceye giren üreticiler için ödül töreni yapıldı.
Törende konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Üniversite sınavından dolayı Kriz Festivalini 1 hafta önceye aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti;” Rumeli İskelesi’nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, yıl boyunca emek verip kiraz yetiştiren üreticilere teşekkür etti. Yüksel; ‘’57’incisi düzenlenecek bu seneki Kiraz Festivali de gördüğünüz bu kiraz çeşitleri ki, aslında bizim daha fazla kirazımız var biliyorsunuz normalde kirazlarımız bir hafta sonra yani önümüzde ki hafta çok daha fazla kirazımız olacak ama haftaya da üniversite sınavımız var. 2 bin 500 çocuğumuz üniversite sınavına girecek onlar sınavdayken akıllarının festivalde kalmaması için biz festivali bir hafta geri çektik. Çocuklarımızın geleceği herşeyden çok daha önemli çünkü haftaya çok daha fazla kirazlarımız olacak ki onları da göreceksiniz. Bir hafta sonra yetişecek kirazlarda önümüzde var. Bu yarışmalara katılan 11 üreticimize şükranlarımı sunuyorum gerçekten ciddi emek vermişler arkadaşlarımız bütün bahçeleri gezdiler. Öncelikle şunu belirteyim hangi branşta katılırsa katılsın yarışmaya katılan her üreticimize 2 bin TL katılımından dolayı bir ödül vereceğiz. Birincilerimize 15 bin TL ödül vereceğiz, İkincilerimize 10 bin TL ödül vereceğiz,Üçüncülerimize de 7 bin 500 tl ödül vereceğiz, destek olmak için vereceğiz.”
Komisyon tarafından yapılan değerlendirme de En İyi Kiraz kategorisinde üretici Eşref Meral birinci, Ekrem Örnek ikinci, Erdinç İçer ise üçüncü oldu. En iyi kiraz bahçesi kategorisinde üretici Vedat Ataç birinci, Mustafa Kurtkan ikinci, Hamit Dinçer üçüncü oldu.
Yarışmada dereceye giren üreticilere ödülleri Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve Süleymanpaşa Tarım ilçe Müdürü Ufuk İşcan tarafından verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.