TESKİ tarafından su sayaçlarının geç okunduğu İDDİASI

TESKİ tarafından su sayaçlarının geç okunduğu İDDİASI

Son günlerde çeşitli internet siteleri ile bazı basın yayın organları ve televizyonlarda yer alan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin bağlı kuruluşu TESKİ tarafından su sayaçlarının geç okunduğu ve vatandaşlara yüksek kademeden ücretlendirme uygulandığı şeklinde, gerçeği yansıtmayan, asılsız iddialar ile yayınlanan haberlere istinaden bu açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Yapılan bu haberler kurumumuz aleyhinde yürütülen algı operasyonuna hizmet etmektedir. Taraflı bir bakış açısıyla hazırlanan söz konusu haberler hazırlanırken kurumumuzun görüşü hiçbir suretle alınmamış, faturalandırma işleminin mevzuata uygun bir şekilde yapıldığı gerçeği kamuoyundan gizlenmiştir.

ABONENİN EKONOMİK YÖNDEN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN GÜNLÜK KADEME HAKKI HESAPLAMASI YAPILMAKTADIR

İdaremiz tarafından abonelerin su sayaçlarının endeks tespitleri aylık periyotlar halinde düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Ancak sayaçların bulunduğu konum itibariyle ulaşılamaz olması veya bina kapısının kapalı olmasından kaynaklı bazı abonelerin endeks tespitleri her ay gerçekleştirilememektedir. Yönetmelik gereği “Su sayaçlarının kilit altında tutulmaması gerekmektedir. Aksi halde ‘bina kapalı’ veya ‘sayaç yeri kilitli’ olması nedeniyle sayaçların devamlı ve düzenli okunması mümkün olamayacaktır.” hükmü açıkça belirtilmiştir. Bu tür durumlar karşısında abonenin ekonomik yönden mağdur olmaması için günlük kademe hakkı hesaplaması yapılmaktadır. Örneğin çeşitli sebeplerle 60 gün okunmayan bir abone için normal şartlarda 12 metreküp olan 1. kademe kullanım hakkı 24 metreküp olarak güncellenerek tüketim hesaplanmaktadır. Sistem otomatik olarak kullanım miktarını okuma gün sayısı ile oranlar ve ücretlendirir. Bu nedenle abonelerimiz hiçbir ekonomik kayba uğramamaktadır. Haberde belirtilmiş olan geç endeks okuması kaynaklı ekonomik kayıp bir üst kademeden fiyatlandırılarak vatandaşın ekonomik kayba uğradığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Söz konusu kademe uygulaması sadece Tekirdağ’da değil, diğer 29 büyükşehir belediyesinde de çeşitli şekillerde uygulanmaktadır.

Yapılan tüm bu haberler gerçeği yansıtmadığı gibi abonelerimiz hiçbir suretle ekonomik kayba uğramamaktadır. Yapılan bu haberler kurumumuz aleyhinde yürütülen algı operasyonuna hizmet etmektedir. Yürütülmekte olan dezenformasyonun yasal takipçisi olacağımızı bildirir, kurumumuz aleyhinde olumsuz algı oluşturmaya yönelik manipülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiği hususunu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.