Vali Aziz Yıldırım ve Eşi Güllühan Yıldırım Hayat Boyu Öğrenme Şenliği’nin Açılışını Yaptı

Vali Aziz Yıldırım ve Eşi Güllühan Yıldırım Hayat Boyu Öğrenme Şenliği’nin Açılışını Yaptı

Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan kurslarda yapılan çalışmaların ve ürünlerin sergileneceği, oluşturulan tanıtım stantlarında üretimin fiilen uygulamalı olarak sunulacağı “Hayat Boyu Öğrenme Şenliği”nin açılışını yaptı.

Süleymanpaşa ilçemiz Sahil Dolgu Alanında açılışı yapılan Öğrenme Şenliği’nde kursiyerlerin yaptıkları el sanatları, ipek kozası, moda tasarım, ahşap yakma, rölyef, sepet örücülüğü, ebru sanatı vs. gibi ürünler ve kursiyerlerin yaptıkları daha pek çok ürün sergilendi.

Şenlikte İş-kur, Kızılay, Yeşilay, KADEM, Karacakılavuz Küçük Sanat Kooperatifi’nin tanıtımı stantları da yer aldı.

Açılışa Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın yanı sıra Muratlı Kaymakamı Bülent Uygur, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Halk Eğitim Merkezleri müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın konuşması ile başladı.

Müdür Ulusan, konuşmasında şu ifadeler yer verdi; “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüze bağlı halk eğitimi merkezlerimizde toplumun ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen kurslar 75 farklı alanda 3.744 farklı kurs programı ile kıymetli vatandaşlarımıza sunmaktayız. Kişisel gelişim alanlarından el sanatlarına, çevre duyarlılığı kazandırmaktan geri dönüşüm uygulamalarına, yabancı dillerden geleneksel sanatlarımıza kadar tüm alanlarda hayat boyu öğreniyor. Öğrenirken aynı zamanda sosyal ve kültürel kalkınmayı destekliyor, hızlandırıyor, bizi biz yapan tüm değerleri, kültürümüzü yaşıyor ve yaşatıyoruz.

Sayın Valimizin himayelerinde, eğitimin tüm kademelerinde olduğu gibi vatandaşlarımızın hayat boyu öğrenme anlayışını içselleştirmesi, bir yaşam tarzı haline getirmesi için çalışıyoruz. İlimiz genelinde faaliyet gösteren 11 halk eğitimi merkezimizde 1 Ocak 2023- 1 Haziran 2023 arasında 178 okuma yazma kursu, 1.928 genel kurs ve 655 mesleki ve teknik kursu olmak üzere toplamda 2.761 kurs açılmış olup bu kurslara toplam 57.436 kursiyer katılmıştır.”

Ardından konuşan Vali Yıldırım; “Öğrenme Şenlikleri” Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarca düzenlenen öğrenme faaliyetlerine katılımı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler bütünüdür.

Bu kapsamda, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin, ilgili resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen “Öğrenme Şenliği” hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesini, tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlayacaktır.

Bugün, Tekirdağımızın 11 ilçesindeki Halk Eğitim Merkez Müdürlükleri’nin açmış olduğu kurslarda, eğitim alan kursiyerlerimiz, öğrendiklerinin neticesi olarak ortaya çıkardıkları ürünleri sergileme imkanı bulacaklar. Yaptıkları ürünlerin sergilenmesi, kursiyerlerimizi motive edecek, daha güzel çalışmalar yapmalarına vesile olacaktır.

Halk Eğitimi Merkezlerinde aldıkları eğitimlerle vatandaşlarımız, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirme imkanı bulmakta. Bu eğitimler, vatandaşlarımızın bireysel-sosyal gelişimine katkı sağlamakta. Eğitim çağı dışındaki vatandaşlarımızın da eğitime erişimi artmakta. Ebeveynlerinin eğitim seviyesinin artmasıyla çocuklarımızın da akademik başarıları artmaktadır.

Bununla birlikte, kursiyerler Halk Eğitim Merkezlerimizin hem kültür, sanat eğitimleriyle vakitlerini iyi değerlendirmekte, hem de iş edindirmeye yönelik kurslarımızla kendilerine bir işyeri açmak, ailelerine ve kendilerine gelir getirici meslekler edinmek imkânına kavuşmuş olmaktadırlar.

“Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu” temel anlayışından hareketle ve “öğrenmenin yaşı yoktur” düsturuyla her zaman, her yerde ve herkese eğitimi gaye edinen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarının, bir yıl boyunca sürdürdükleri eğitim faaliyetlerinde ürettiklerinin sergileneceği ve çeşitli uygulamaların canlı sunulacağı Öğrenme Şenliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Süleymanpaşa ilçemizde Halk Eğitim Merkezlerinde açılan okuma yazma kurslarını ve Açık Öğretim Lisesi’ni tamamlayarak belge ve diploma almaya hak kazanan kursiyerler ile öğrencilere sertifikalarını Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım taktim etti.

Belge ve diploma taktiminin ardından program halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Gösterilerin ardından Vali Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım ve beraberindekiler kurdele keserek Öğrenme Şenliği’nin açılışını yaptı.

Sonrasında Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, sergiyi gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.