ŞARKÖY’DE 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE KUTLANDI

ŞARKÖY’DE 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE KUTLANDI

Gelecek nesillere daha yaşanabilir ve daha temiz bir kent bırakma parolası ile çalışmalarına hızla devam eden Şarköy Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çeşitli etkinliklere imza attı. Sahil bandında bulunan Milli Egemenlik Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Ebru atölyesi, geri dönüşüm karton yapımı, krem yapımı gibi çeşitli etkinlikler minikler tarafından yapılırken; çevre temizliğinin önemine vurgu yapıldı.
ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE FARKINDALIK YARATILDI
Şarköy Belediyesi, dünyayı tehdit eden çevre kirliliğine dikkat çekmek ve çevre duyarlılığı oluşturmak adına 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Çevre etkinliğine katılım sağlayan minikler ile beraber, yaşanabilir, güzel ve temiz bir çevre için sadece günümüze değil geleceğe de yatırım yapılması gerektiğinin vurgusu yapıldı. Ebru sanatı çalışması, geri dönüşüm karton ve krem yapımı doğaya kazandırılan kuş yuvaları ve farklı yarışmaların olduğu etkinlikte öğrenciler gönüllerince eğlendiler. Şarköy Belediyesi gerçekleştirdiği çevre etkinliğinde, geri dönüşümün önemine de dikkat çekerken; doğa, çevre dostu ve üretken bir belediye imajı çizerek bu özel günü kutladı. Şarköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar bu anlamlı günün tadını doyasıya yaşarken, çevrenin korunması ile ilgili oldukça bilgi sahibi oldular. Yapılan etkinlikten oldukça memnun kalan öğrenciler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla organize edilen bu anlamlı ve eğlence dolu etkinlik için Belediye Başkanı Alpay VAR’a teşekkürlerini ilettiler.
BAŞKAN VAR, ‘’ Daha Yaşanılabilir Dünya İçin Çevreyi Koruyalım’’
Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en güzel hediye temiz bir çevredir diye sözlerine başlayan Belediye Başkanı Alpay VAR, ‘’ Yeşili, mavisi ve doğal güzellikleriyle herkesin yaşamaktan mutluluk duyduğu kentimizin geleceğini planlıyor, gelecek nesillere tüm değerleri ile korunmuş bir Şarköy’ü miras bırakmak istiyoruz. 5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla düzenlediğimiz etkinliklerde miniklerimizin çevre ve doğaya olan hassasiyetini ve sevgisini görmek bizleri gelecek adına umutlandırdı. Yarınlara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hepimizin sorumluluk bilincini yükseltmesi gerekiyor. Böylesi özel günler farkındalık sağlamak için çok büyük önem taşıyor. Çocuklara küçük yaşta vereceğimiz eğitimlerle gelecek yıllarda çevreyi daha iyi koruyabileceğimizi düşünüyoruz. Şarköy Belediyesi olarak düzenlediğimiz etkinlikte hem öğretici hem de eğlenceli anların yaşanmasını olanak sağlayarak farkındalık yarattık. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin çevresini, dünyasını korumak ve güzelleştirmek için yapabilecekleri olduğuna inanıyor; 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü en içten duygularla kutluyorum’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.