Marmara Ereğli’sinde Gümrük Müdürlüğü kurulması için ilk adım atıldı.

Marmara Ereğli’sinde Gümrük Müdürlüğü kurulması için ilk adım atıldı.

Tekirdağ Batı Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünde Kaptan demir çelik END ve Ticaret AŞ tarafından Marmara Ereğli’sinde kurulması talep edilen 1. sınıf Gümrük Müdürlüğü protokolü Gümrük tarafından Bölge Müdürü Akif Ertekin Kaptan Demir Çelik adına Abdülbari Aktaran tarafından imzalandı. Daha önce Bölge Müdürlüğüne ve bakanlığa müracaat ederek bina tahsisi ve tefrişinin garantisini veren firmalar adına bakanlık onayıyla bugün Marmara Ereğli’sinde Gümrük Müdürlüğü kurulması için ilk adım atıldı.

Tekirdağ İli Marmaraereğlisi İlçesi Kiremitlik mevkiinde 30.05.1996 tarihinden bu yana işletmede bulunan Deniz Hudut Kapısı niteliğinde olan MARTAŞ Liman tesislerimiz ve 04.03.2000 tarihinde işletmeye açılan limanımızın bitişiğinde bulunan A Tipi Genel Antrepodan gerçekleştirilen ithalat ve ihracat işlemleri bu güne kadar Tekirdağ Gümrük Müdürlüğünden yapılmaktadır. Limanımız ve Antrepomuz şirketlerimizle beraber sanayi merkezi konumundaki Çorlu, Çerkezköy, Silivri, başta olmak üzere Trakya bölgesindeki bir çok sanayici, ithalat ve ihracatçı şirkete hizmet vermektedir. Marmaraereğlisi hali hazırda Sanayi sektöründe; Kaptan Demir Çelik, Aset Madencilik, Likit Kimya, Adoçim Çimento, Sibiryak Kömür, Enerji Üretim ve Depolama Sektöründe; Uni-Mar Enerji Yatırım, Botaş, Opet, Habaş, Argaz, Bütangaz, Milan Petrol, Marmara Depoculuk, Akçagaz’a ait akaryakıt depoları, enerji depolama alanları (petrol ve petrol türevleri) şirketleri faaliyettedir. Yapılan Kalkınma Planlarında yakın gelecekte Marmaraereğlisi bir Lojistik Merkez, Enerji Üretim ve Depolama Merkezi ve yeni kurulan O.S.B ile daha da önemli bir konuma gelecektir. (Ayrıntı için bkz. https://www.tekirdag.bel.tr/content/CBSSource/geotadilat/2836/532487.pdf) Dolayısıyla Marmaraereğlisi’ ne gümrük binasının şirketimizce tahsis edileceği ve tefrişatının da karşılanacağını taahhüt ettiğimiz müstakil bir gümrük müdürlüğü kurulması bir ihtiyaç haline gelmiştir. Günümüz ekonomik şartlarında işlem yapılan Gümrük Müdürlüğünün yetkinliği, niteliği ve yetkilerinin yanında mesafe ve ulaşım imkanları, tüketilen akaryakıt ve zaman da son derece önemli hale gelmiştir. Liman tesislerimiz Tekirdağ Gümrüğüne 40 Km uzaklıktadır.

Demir Çelik Sektöründeki 2 firmamız; deniz ve kara nakliyesi, liman tahmil-tahliye hizmetleri, üretimin sağladığı istihdam ve katma değer ile gerçekleştirilen yüksek miktardaki inşaat demiri ihracatı ile bölge ve ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.

MARTAŞ ile birlikte MARMARAEREĞLİ de bulunan, İthalat ve İhracat işlemlerinin gerçekleştirildiği 2 adet Liman, 4 Sıvı Gaz Yakıt Dolum-Boşaltım Terminali, 7 Adet Gümrük Genel Antreposu, ve 1 Adet Geçici Depolama Yeri bulunmaktadır. (Ayrıntı için bkz. Ek.1.3 Tablo) Bu şirketlerin yıllık kapasiteleri Bölge Müdürlüğümüzün malumudur. Yukarıda izah ettiğimiz ve Eki: 1. ve 2. Tabloda da ayrıntısı bulunan yüksek ithalat ve İhracat miktar ve kıymetlere bu şirketlerin de ithalat ve ihracat miktarları eklendiğinde, ayrıca buraya yeni kurulan O.S.B (Organize Sanayi Bölgesi) dolayısıyla İthalat -İhracat iş hacminin daha da artacağı Marmaraereğlisi’ne müstakil bir 1.sınıf Gümrük Müdürlüğü kurulması Milli ekonomimiz için büyük fayda sağlayacaktır.
Yukarıda verdiğimiz bilgiler ışığında Limanımız Martaş ve Botaş limanlarının, Opet, Argaz, Bütangaz ve Likit Kimya’nm Akaryakıt-Sıvı Gaz boşaltım-dolum Terminalleri ile tüm bu ismi geçen firmalara ait 7 adet Genel Antrepo’ nun, 1 adet Geçici Depolama Yeri’nin ve bir çok sanayi kuruluşunun bulunduğu, İthalat ve İhracat işlemlerinin hızlı bir ivme ile artacak olması nedeniyle Tekirdağ İli Marmaraereğlisi İlçesine; şirketimizce Gümrük Müdürlüğü binasının tahsis edileceği ve tefrişatınm da karşılanacağını taahhüt ettiğimiz müstakil bir l.Sınıf Gümrük Müdürlüğü kurulmasını talep ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.