TOBDESDER’İN ÇERKEZKÖY OSB “ KORUMALI İŞ YERİ” ZİYARETİ

TOBDESDER’İN ÇERKEZKÖY OSB “ KORUMALI İŞ YERİ” ZİYARETİ

Türkiye Otizm Meclisi İstihdam Komisyonu üyesi olan Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği (TOBDESDER )“İş Koçu Destekli İstihdam “ modelini yaygınlaştırmak için çalışmalar yürütüyor.

Bu kapsamda Tekirdağ genelinde engelli istihdamına destek olan projeleri incelemek amacıyla, Dernek Yönetim Kurulu Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde 2021 Kasım ayında faaliyete geçen Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi (ZEKA) Projesi’ni ziyaret etti.

Proje sorumlusu Hatice Balcı’dan merkez hakkında bilgi aldıktan sonra atölyeleri ziyaret ettiler.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan, her biri 36 metre kare büyüklüğündeki 12 adet atölyenin dördü faaliyette. Bu atölyelerde toplam 29 zihinsel engelli birey çalışıyor. Sırada bekleyen 20 kişi olduğu söylendi. Bölgedeki iş yerleri yasal olarak çalıştırmak zorunda oldukları engelli personeli bu alanda çalıştırıyorlar. Üretim faaliyetleri , her bir atölyede bir usta öğretici ve en az 5 zihinsel engelli olmak üzere el becerisi ile yapılabilen hafif parçaların montaji şeklinde. 09-17:00 saatleri arasında çalışan bireyler üretimde ve sosyal yaşama katılmaktan oldukça mutlu .Boş vakitlerinde usta öğreticileriyle beraber sosyal faaliyette bulunuyorlar. Ayrıca aileleri şehir dışına çıktıklarında, bireylerin geçici süre kalabileceği konaklama birimi de var.Sosyal sorumluluk projelerinde bulunan bu işyerlerinin çabaları takdire değer.

TOBDESDER olarak , “İş Koçu Destekli İstihdam”projemizi Çorlu’da hayata geçirmek istiyoruz.Bu bağlamda Çorlu Organize Sanayi Bölgesi ve Avrupa Serbest Bölgesi yönetimleri ile görüşmeler yapacağız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.