İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Eğitimleri Devam Ediyor

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Eğitimleri Devam Ediyor

Çorlu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından “Her Öğrenci Bir Eğitimci” projesi kapsamında düzenlenen “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık” konulu eğitimler devam ediyor.

İklim değişikliği, sıfır atık, geri dönüşüm ve çevre koruma bilincini yaygınlaştırmak ve geliştirebilmek için düzenlenen ve 1 Mayıs tarihi itibariyle başlayan proje kapsamında Özel Çorlu Küçük Şeyler Anaokulu, Cemile Yeşil Anadolu Lisesi, Çorlu İlkokulu, Çorlu Ortaokulu, Nenehatun Anaokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulu’nda düzenlenen eğitimlere 650 öğrenci katıldı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, Çorlu’da eğitim veren okullarda gerçekleştirilen eğitimlerin program dâhilinde sürdürüldüğünü belirterek “Dünyamız bugün geldiğimiz noktada iklim değişikliğinden muzdarip. Küresel ölçekte yaşanan iklim değişikliğinin yarattığı ve yaratacağı etkilerle israfın önlenmesi, atık oluşumunun azaltılması, atıkların iş yerlerinde, evlerde ya da okullarda ayrı ayrı toplanmasının sağlanması ve geri kazanım süreçlerini içeren eğitimlerimiz 1 Mayıs itibariyle başladı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürümüz Ozan Deniz ve görevli personellerimiz tarafından verilen eğitimler devam ediyor.

İlk etapta 5 okulda gerçekleştirdiğimiz bu eğitimlere 650 öğrenci katıldı. Eğitimlerimizi tüm okullarımızda gerçekleştirerek çocuklarımızı ve onların sayesinde de ailelerini bilgilendirerek bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.