TÜB 10. Yıl Etkinlikleri Kapsamında “Trakya Üniversiteler Birliği II. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı” Etkinliği Gerçekleşti

TÜB 10. Yıl Etkinlikleri Kapsamında “Trakya Üniversiteler Birliği II. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı” Etkinliği Gerçekleşti
blank

TÜB 10. Yıl Etkinlikleri Kapsamında “Trakya Üniversiteler Birliği II. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı” Etkinliği Gerçekleşti
Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından organize edilen “II.Sosyal Sorumluluk Çalıştayı”etkinliği çevrim içi olarak gerçekleşti.
Etkinliğinaçılış konuşmasını Tekirdağ Namık Kemal ÜniversitesiRektör YardımcısıProf.Dr. Murat TAŞAN gerçekleştirirken; Moderatörlüğünü Spor Bilimleri FakültesiÖğretim ÜyesiDoç. Dr. Yasemin ARI üstlendi.
Üniversitemiz Rektör YardımcısıProf.Dr. Murat TAŞAN açılış konuşmasında “Sosyal Sorumluluk çalışmaları için yol haritası konusu, II. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı’nın ana teması olarak belirlenmiştir. Günümüzde gençlerimiz sosyal ağlar sayesinde dünyadaki tüm olayları anında takip edebilmektedir. Yeni nesillerin dijitalleşme ile doğan, büyüyen bir topluluk olarak ifade edildiği bir çağda sosyal ağların etkisi dikkate alınmadan bir sosyal sorumluluk faaliyetinin sürdürülebilir iletişim olması tabii ki beklenmemektedir. İstikbalimiz olan gençlerimizin yaşadığı topluma ve dünyaya karşı sorumluluklarının olduğunun farkına varmalarını; yaşadığı topluma özgür, sosyal, kültürel ve çevresel sorunları tanıyabilme becerilerini kazanabilmeleri için sosyal sorumluluk kapsamındaki projeleri tasarlamalarını, yürütmelerini ve tabii ki elde ettikleri deneyimlerini de kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla ve STK’larla hayata aktarmalarını biz çok arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.
Program kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel DEMİR ASKEROĞLU “Dijital Çağda Sosyal Sorumluluk Projeleri İçin Yol Haritası”, NKÜ Marmaraereğlisi MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sercan GÜLAY ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü Kurucu Üyesi Mezun Öğrenci Barış TOPRAK “Sosyal Sorumluluk Çalışmalarında Öğrencinin Önemi”, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem ILGIN“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Uygulama Örnekleri”, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörü Doç. Dr. Fatih ALTUN “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Uygulama Örnekleri”, Trakya Üniversiteler Birliği Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük AÇG Trakya Üniversitesi Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Sela Can DÖKMECİ “Trakya Üniversitesi’nde Gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Uygulama Örnekleri”, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Dr. Serkan AYDIN “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde Gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Etkinlikleri” ve Kırklareli Üniversitesi Toplumla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Mustafa HELVACI “Kırklareli Üniversitesi’nde Gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Uygulama Örnekleri” isimli sunumlarını gerçekleştirdiler.
Etkinlik sonunda TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS, “Sevgili öğrencilerimize ithafen gerçekleştirdik aslında bu etkinliği, özellikle de davetli konuşmacılarımızın sunumlarını” dedi ve çalıştayda gerçekleşen sunumların tıpkı ilk çalıştayda olduğu gibi bir kitapçık haline getirileceğini belirtti.
Etkinlik soru-cevap bölümüyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.