Atık Pil Toplama Yarışması Sonuçlandı

Atık Pil Toplama Yarışması Sonuçlandı

Çorlu Belediyesi tarafından TAP Derneği işbirliğinde yürütülen “Sıfır Atık Uygulamaları” kapsamında Çorlu’da eğitim veren okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı.

2022 yılında düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması hakkında açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin yaptığı açıklamada, “Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliğiyle yürütülen ‘Sıfır Atık Uygulamaları’ kapsamında, kent genelinde eğitim veren okullarımızın katılımıyla gerçekleştirilen Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı.

Yarışmaya katılan okullarımızda toplamda 2.657 kg atık pil toplanırken Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan tartım işlemi sonucunda 288 kilogram atık pil toplayan Abdülhamit Han Ortaokulu yarışmada birinciliği elde etti. Yarışmada 265 kg atık pil toplayan Özel Çorlu Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Anadolu Lisesi ikinci, 251 kg atık pil toplayan Şehit Hamza Çavuş İlkokulu ise üçüncü oldu.

Sıfır atık çalışmalarımız ile bir yandan israfın önüne geçerken diğer yandan çevre kirliliğini azaltmak ve doğal kaynakları verimli kullanmak için neler yapmamız gerektiği konusunda okullarımızda gerçekleştirdiğimiz eğitimlerin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Öğretilerin karşılık bulması bizim için çok önemli. Bu kapsamda geri dönüşümün ve çevreyi korumanın ne kadar çok önemli olduğunu sevgili çocuklarımıza anlatmanın en kolay yollarından biri de şüphesiz onları da buna dâhil etmektir.

Bu yüzden geleneksel hâle getirdiğimiz Atık Pil Toplama Yarışması’na katılarak çevreye duyarlılık konusunda gösterdikleri değerli katkıları için sevgili çocuklarımıza ve okullarımızın kıymetli idarecilerine çok teşekkür ederim. Temiz bir çevre ve yaşanılabilir bir gelecek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yarışmanın sona ermesinin ardından Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin ve Temizlik İşleri Müdürü Cahit Kurt, Atık Pil Toplama Yarışması’nda dereceye giren okulları ziyaret ederek satranç eğitim seti, futbol, voleybol topu, basketbol topu ve spor setleri ile robotik eğitim seti hediyelerini okullara teslim ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.