Türkiye’nin en büyük eğitim fuarı düzenledi.

Türkiye’nin en büyük eğitim fuarı düzenledi.

Tekirdağ Anadolu Lisesi tarafından 59 Üniversitenin katılığı Türkiye’nin en büyük eğitim fuarı açıldı.
Tekirdağ Anadolu Lisesi’nin geleneksel hale getirdiği fuar Fuarına Süleymanpaşa Belediyesinin de destekleriyle sahil dolgu alanında açıldı.
Fuara Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezai Çetin, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, İL Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Gökhan Diktaş, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Fuarın açılışında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, göreve geldikten bugüne kadar devamlı öğrencilerin yanında olduklarını söyledi.
Tekirdağ Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen eğitim fuarına bu yıl, Süleymanpaşa Belediyesinin de destek olduğunu ifade eden Yüksel, şunları kaydetti;” 4 yıldır görevdeyiz. Öğrencilerimizin üniversiteye hazırlanmaları doğrultusunda birçok projeye imza attık. Öğrencilerimizin Üniversiteye hazırlanmaları konusunda yıllardır deneme sınavları yapıyoruz. Bu yıl 7 deneme sınavı yaptık. Sınavlardan bir tanesini Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte yaptık. tanesini Namık Kemal Üniversitemiz ile yaptığımız bu deneme sınavı 17-18 Haziran’da girecekleri sınavın bir kopyası oldu. Gerçek sınavda uygulanacak tüm unsurları biz bu sınavda uyguladık. Öğrencilerimizin o heyecanlarını kırmamız gerektiğini biliyorduk. Sınav günü o heyecanla stresler yaşanıyor. Gençlerimizi sınava hazırlamak için ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapmaya çalıştık.Biz 12 sınıf öğrencilerimizin hepsine paşa kart adı altında kart veriyoruz. Bu kart sayesinde 30 civarı Cafetaryamızdan bir çok üründen ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar. Yardımcı kitaplarla ilgili ciddi yardımlar alabiliyorlar. Bunlar sadece tek başına yeterli değil. Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencilerine sınavdan sonraki tercihlerle ilgili bir organizasyon yapıyorlardı. Biz bu organizasyona Belediyenin de imkanlarını katarak daha büyük bir organizasyon haline getirdik. Meclis Başkanımızın da destekleriyle 59 Üniversiteyi şehrimize davet ettik. Şehrimizdeki gençlerin o ile gitmeden önce ilimizdeki üniversitelere tanımalarını sağlamak istedik. Bu konuda Hem ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Hem Tekirdağ Anadolu Lisesine şükranlarımı sunuyorum. Süleymanpaşa’nın gençleri sınavlarda ciddi başarılar elde edecekler. Hep birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu gençlerimize hayata umutla bakabilecekleri bir Türkiye yaratmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde Süleymanpaşa gençlerimize destek olmaya çalıştık.”

“Çalışmazsak Yem Oluruz”
Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler ise eğitimin önemine vurgu yaparak;” Çalışmaya ve çalışkan olmaya ihtiyacımız var. Çalışmadan, yorulmadan rahat yaşamaya çalışan Milletler, önce şeref ve haysiyetlerini, sonra istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdur. Bu topraklar üzerinde eğer çalışmazsak bir Irak, Suriye gibi emperyalist güçlere yem oluruz. Hiç durmadan yorulmadan çalışacağız. Böyle güzel bir fuarı hazırlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Destek olan Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel’e teşekkür ediyorum. Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel bir eğitim gönüllüsü olarak her işte yanımızda. 59 Üniversitemizin buraya gelmesi büyük bir başarı. Bu başarıda emeği geçen Tekirdağ Anadolu Lisesi’ni de kutluyorum. Tekirdağ Anadolu Lisesi kurulduğu günden bugüne Ülkemize çok değerli insanlar yetiştirmiş ve bundan sonra yetiştirmeye de devam edecektir” dedi.

“Öğrencilere Tanıtmak İçin Bir Fırsat”
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz da bu tip fuarların öğrencilerin seçeceği Üniversiteleri tanımasına önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek;” Meslek tercihi bir gencin hayatının dönüm noktasıdır. Bazen 1 broşür, bazen 1 cümle bazen de bu şekilde bir tanıtım fuarında gençlerimiz geleceklerine yön verebilirler. Yeni bir yol haritası çizebilirler. Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel’e Tekirdağ Anadolu Lisesini bu çalışmasına destek verdiği için teşekkür ediyorum. Fuara katılan Üniversitelerimize teşekkür ederim. Aslında burası bir panayır. Üniversiteler için okullarına yeni gelecek öğrencilere tanıtmak için bir fırsat. Gençler içinde gitmek isteği Üniversiteyi daha iyi tanımak için güzel bir fırsat. Tekirdağ Anadolu Lisesinin 12. Sini düzenliği fuarın tüm illerimize yayılmasını istiyoruz. Gençlerimiz tercih yaparken her ne kadar onlara rehberlik yapsak ta akeminin kendisini tanıtmasının daha özel bir yeri vardır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Tekirdağ Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin en geniş kapsamlı Eğitim fuarı Fuara Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezai Çetin, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, İL Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Gökhan Diktaş ve Tekirdağ Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Solak tarafından açıldı.
Açılışın ardından protokol üyeleri Üniversitelerin açmış oldukları standları gezerek bilgiler aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.