ÇOCUKLAR OYUNDA “BÜTÜNLEŞTİ”

ÇOCUKLAR OYUNDA “BÜTÜNLEŞTİ”

 

“Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Çorlu Lions Kulübü’nün otizmli çocuk ailelerine sunduğu kahvaltı ve Çorlu Belediyesi’nin organizasyon destekleriyle 24 Nisan’da Hürriyet Mahallesi Engelsiz Park’ta “Çocuk Şenliği” düzenlendi.

 

Özel Eğitim Kurumları ile TSD Özel Eğitim İlk ve Ortaokulunda öğrenim gören otizmli ve özel çocuklar, çevre okullarda öğrenim gören çocuklarla birlikte palyaçolar eşliğinde yarışmalara katıldılar ,oyunlar oynadılar.

Birbirlerini garipsemeden “bütünleştiler”. Sabahtan başlayan etkinlik akşam üzerine kadar devam etti, çocuklar alandan ayrılmak istemedi.

Etkinlik amacına ulaştı.TOBDESDER olarak çocuklara bu tür etkinlikleri daha sık yapmaya karar verdik.

 

“Türkiye Otizm İstihdam Yaygınlaştırma Grubu” üyesi olan TOBDESDER haftanın belli günlerinde otizmli ve özel bireylerin işe ve iş yerine uyumun sağlanması amacıyla eğitici atölye çalışmaları yapacak.

Engelsiz park içinde müzik, spor ve oyun aktiviteleri ile çocukları buluşturmayı planlıyoruz.

Etkinliğe katılan Çorlu Belediye Başkanı , Ergene Belediye Başkan Yardımcısı , TSD Çorlu Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu Müdürleri,Çorlu Lions Kulübü Yönetimi ,TSD Çorlu Şubesi, Kent Konseyi Engelli Meclisi, Esentepe Spor Kulübü ,Çorlu Kültür ve Sanat Derneği , Hürriyet Mahallesi Muhtarı,Basın Mensuplarına,

Ayrıca, etkinlik için  kurulan ve gün boyunca çocukların oynamaya doyamadıkları oyun parkuru katkısı için Serkan Damar’a teşekkür ediyoruz.”

Aysel Ergüney

Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği(TOBDESDER)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.