Mustafa Ülkem Uruk 23 Nisan Mesajı

Mustafa Ülkem Uruk 23 Nisan Mesajı

CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Mustafa Ülkem Uruk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile düzenlenen etkinliklere katılarak, geleceğimizin teminatı yavrularımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile Çorlu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kutlama programına katılan CHP Milletvekili Adayı M. Ülkem Uruk daha sonra 23 Nisan’ı evlerinde geçiren çocuklarla beraber Çorlu Silahtarağa Mahallesi’nde sokağa çıktı. Milletvekili Adayı Uruk’un düzenlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Uruk yaptığı açıklamada, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, gençlik yıllarından itibaren kurduğu ‘Demokrasi’ düşünün, tam 103 yıl önce, hakimiyeti kayıtsız şartsız millete devretmek üzere açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile gerçeğe dönüştüğünü vurguladı.

Milletin vekaletini taşıyan Türkiye Büyük Millet Meclisinin asli görevinin, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek, Türkiye’nin dünyada söz sahibi olmasını sağlamak olduğuna dikkati çeken Uruk, şöyle devam etti:

PRANGALAR KIRILACAK

“Bugün yetkileri törpülenen, işlevsiz hale getirilmek istenen TBMM, yurdumuza vurulmak istenen prangayı 103 yıl önce kırdığı gibi kıracak, 14 Mayıs seçimlerinin ardından elde edeceğimiz zafer ile 29 Ekim 2023’de kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 100. yılında yeniden demokrasinin timsali olacaktır.

SİZLER BU ÜLKENİN GELECEĞİNİ İNŞA EDECEKSİNİZ

Uruk, mesajında çocuklara da şöyle seslendi:

“Sevgili çocuklar, sizler, bu güzel ülkenin geleceğini inşa edeceksiniz. Bu nedenle 103 yıl önce neler yaşandığını, Ulu Önder Atatürk’ün neden ilk iş olarak Türkiye Büyük Millet Meclisini açtığını iyi öğrenmelisiniz. Güzel Cumhuriyetimizin temel ilkesi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesidir.

Bu aynı zamanda sizlere ‘Bağımsızlık ve adalet’ üzerine inşa edilmiş bir mirasın da temelidir. Bu mirası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ‘muasır medeniyetler seviyesi’ ve onun da ilerisine taşıyacak olan sizlersiniz.”

Cumhuriyeti yüceltecek, demokrasiyi güçlendirecek çocuklara, daha iyi bir gelecek bırakma çabası ve azmi içerisinde olduklarını belirten CHP Milletvekili Adayı Uruk, ”Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Birinci Meclisimizin tüm kahraman üyelerini ve Milli Mücadeleye emeği geçmiş olan herkesi rahmet ve minnetle anıyorum. Bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.