Vali Vekili Kaan Peker Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Verilen İftara Katıldı

Vali Vekili Kaan Peker Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Verilen İftara Katıldı

Vali Vekili Kaan Peker, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 178. yıldönümü münasebetiyle şehit aileleri  ve gaziler onuruna verilen iftara katıldı.

Tekirdağ Valiliği himayelerinde Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen İftar Programına, Vali Vekili Kaan Peker, Vali Aziz Yıldırım’ın eşi Güllühan Yıldırım, Vali Vekili Kaan Peker’in eşi Funda Peker, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı, Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün, Vali Yardımcıları Murat Eren, Asalet Karabulut, Osman Abdullah Günaydın, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Emniyet Teşkilatı mensupları, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Süleymanpaşa ilçemizde bir otelde düzenlenen İftar Programı, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık’ın davetlileri karşılaması ile başladı.

Tekirdağ Selimiye Camii İmam Hatibi Süleyman Sert’in Kuran Kerim tilaveti ile devam etti.

Ardından Vali Vekili Kaan Peker ve eşi Funda Peker iftar programında masaları tek tek ziyaret ederek şehit ailelerin, gazilerin ve gazi ailelerin hal ve hatırlarını sorup onlarla sohbet etti.

Ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan video gösterimi izlendi. Kısa film gösteriminin ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık bir konuşma yaptı.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık konuşmasında şu ifadeler yer verdi: “Emniyet Teşkilatı olarak temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne bağlı bir anlayışla 178 yıldır sürdürdüğümüz mücadelede, hiç şüphe yok ki en büyük dayanağımız aziz Milletimizdir. Gerek beşeri gerek fiziki ve teknik kapasitesi itibariyle gücünün zirvesinde olan Teşkilatımız, güvenli geleceğe karşı sorumluluğunu yerine getirmek için gereken adımları tereddütsüz atmaktadır.”

Sonrasında konuşan Vali Vekili Kaan Peker: “10 Nisan 1845 tarihinde Polis Nizamnamesi ile kurulan Emniyet Teşkilatımız, huzur ve güvenliğin sağlanması, vatandaşın temel hak ve özgürlüklerinin korunması, kanun hâkimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi birçok hayati görevi mesai mefhumu gözetmeksizin yerine getirmektedir.

Her alanda kendini geliştiren, çağın gerektirdiği yenilikleri kullanan ve teknolojiye ayak uyduran Türk Polis Teşkilatı, terörle mücadele, suçluların adalete teslim edilmesi, suçun önlenmesi ve trafik hizmetleri gibi pek çok alanda görev yaparak vatandaşlarımıza hizmet etmektedir.

Görevlerini büyük bir özveri ve vatan sevgisiyle yerine getirerek Tekirdağ’ın güven ve huzur şehri olması için görev yapan tüm emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum.

Ülkemizin her zor zamanında olduğu gibi, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde de Türk Polis Teşkilatı önemli görevler üstlenmiştir. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü personelleri de deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarına destek olmuş, emniyet ve asayişi sağlamış ve depremzede vatandaşlarımıza yönelik yardım ve destek çalışmalarına katılmıştır. Deprem bölgesinde yaptıkları özverili çalışmalar sebebiyle Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü personellerine teşekkür ediyorum.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla depremzede vatandaşlarımızın acılarını dindirecek ve yaralarını saracağız.

Bugün şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve gazi ailelerimizle iftar yapmak, hasbihal etmek için burada toplandık. Şehitlerimizin ve Gazilerimizin fedakarlıkları ve cesaretleri sayesinde bu kutsal topraklar bizlere vatan olmuştur. Vatanımızda huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, başımız dik bir şekilde yürüyebiliyorsak Şehitlerimiz ve Gazilerimiz sayesindedir.

Şehitlerimiz ve Gazilerimiz, Devletimizin ve Milletimizin kalbinde en kıymetli ve müstesna yerlere sahip. Her zaman hayır ve minnetle yad ediyoruz.

Devletimiz ve Milletimiz de Şehitlerimizin geride bıraktıkları eş, evlat, anne, baba ve kardeşlerine, gazilerimize ve gazilerimizin ailelerine layık oldukları değeri geçmişte olduğu gibi bundan sonra da vermeye devam edecektir.

Bu vesileyle, ülkemizin en saygın kurumlarından biri olan Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 178. yıldönümünü kutluyorum.

Vatanımızın ve Milletimizin bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın gök kubbede özgürce dalgalanması ve devletimizin bekası için canlarını hiç çekinmeden feda eden Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aynı amaçlar uğruna gazilik unvanına erişen kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Şehit ailelerimize ve gazilerimize sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. Davetimize icabet ederek bizlerle olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor. Sağlık, esenlik diliyorum. “ dedi.

Konuşmaların ardından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan video izlendi.

Videonun izlenmesinin ardından Tekirdağ Selimiye Camii İmam Hatibi Süleyman Sert yemek duası okudu.

Vali Vekili Kaan Peker ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık’ın davetlileri uğurlamasının ardından program sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.