Vali Aziz Yıldırım ve Eşi Güllühan Yıldırım Yetimler ve Yakınları İle Birlikte İftar Yaptı

Vali Aziz Yıldırım ve Eşi Güllühan Yıldırım Yetimler ve Yakınları İle Birlikte İftar Yaptı

Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım tarafından Dünya Yetimler Günü münasebetiyle, Süleymanpaşa ilçemizde bir otelde yetimler ve yakınlarına iftar verildi.

İftar programında Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, masaları ziyaret ederek yetimler ve yakınları ile sohbet ederek yakından ilgilendi. Günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

İftar programında bir konuşma yapan Vali Yıldırım: “Yetim ve öksüzlere bakmak, onların anne-baba eksikliğini hissetmeden büyümelerini sağlamak için gayret göstermek, şefkat ve merhametten onları mahrum etmemek insanlık adına yapılacak en güzel faaliyetlerden biridir.

Öksüz ve yetimlere sahip çıkmak, onlara iyilikte bulunmak Yüce Dinimiz İslam’ın da emirleri arasında. Kuran-ı Kerim’de öksüz ve yetimlere iyi davranılması, onlara haksızlık edilmemesi hakkında pek çok ayet vardır.

Devletimiz bu konuda oldukça özenli davranmakta, öksüz ve yetim yavrularımıza kol kanat germekte ve sahip çıkmakta. Bu doğrultuda, çocuklarımızın korunması ve güvenli bir ortamda yetişmesi için çocuk kurumları açılmış, bu kurumlar vasıtasıyla bakıma ve korunmaya muhtaç çocuklarımız, Devletimizin güvenli kanatları altına alınmıştır.

Bu yavrularımızın daha iyi şartlarda büyüyebilmeleri, özellikle de sevgi, şefkat ve merhametten mahrum kalmamaları için hepimize görevler düşmekte. İmkânı olan ailelerin koruyucu aile olması, imkânı olmayanların ise zaman zaman kaldıkları yurtları ziyaret ederek çocuklarımızla ilgilenmeleri onların hayatlarını güzelleştirecektir.

Dünya Yetimler Günü vesilesiyle, yetim ve öksüzlere olan özenimizin ve hassasiyetimizin artmasını temenni ediyor; yetim ve öksüz çocuklarımıza huzurlu, mutlu, sağlıklı ve başarılarla dolu bir hayat diliyorum.” dedi.

İftar programı, Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın davetlileri uğurlamasının ardından sona erdi.

İftar programına Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın yanı sıra il protokolü katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.