BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE YÜKSEKTE GÜVENLİ ÇALIŞMA EĞİTİMİ VERİLDİ

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE YÜKSEKTE GÜVENLİ ÇALIŞMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hizmet birimlerinde görevini ifa ederken yüksekte çalışması gereken personele yönelik olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi düzenlendi.

29-31 Mart 2023 tarihleri arasında 3 gün süreyle düzenlenen eğitim programında personele yüksekte çalışmalarda; mevzuat bilgisi, güvenli çalışma kuralları, tehlikeler ve riskler, toplu koruma ve kişisel koruma yöntemleri, kişisel koruyucu donanımların özellikleri, kontrolü ve kullanımı, seyyar iş ekipmanları, sabit/mobil platformlar merdivenlerle yüksekte yapılan çalışmalarda güvenli çalışma kuralları, ankraj noktaları, temel ip düğüm çeşitleri, yatay ve dikey yaşam halatları, güvenlik işaretleri ile yüksekte çalışmalarda acil durumlar ve kurtarma konularında teori eğitiminin yanı sıra uygulama çalışmaları da gerçekleştirildi.

BAŞKAN ALBAYRAK: “ÇALIŞANLARIMIZIN İŞ GÜVENLİĞİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak personelin iş güvenliğine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Albayrak, “Büyükşehir bünyesinde bazı hizmet birimlerinde çalışan personelimiz yaptığı iş itibariyle yüksekte çalışması gerekebiliyor. Böyle durumlarda çalışanlarımızın iş güvenliği son derece önemli. Bu kapsamda personelimize yüksekte güvenli çalışma eğitimi verildi. Eğitimli ve donanımlı personelimizle Tekirdağ için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Eğitim sonunda uygulanan sınavda başarılı olan personele Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitim Belgesi verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.