5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ TEKİRDAĞ TÖRENLERİ

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ TEKİRDAĞ TÖRENLERİ

5 Nisan Avukatlar Günü çeşitli törenlerle kutlandı. Tekirdağ Süleymanpaşa da valilik tören alanında gerçekleşen programda. Saygı duruşu istiklal marşı okunması sonrası anıta çelenk sunumu yapıldı. Ardından günün anlamını belirten konuşmayı Tekirdağ baro başkanı Av. Egemen GÜRCÜN yaptığı konuşmada; Umutla, Dirayetle, El Birliğiyle, Yeniden!
Çok değerli önceki dönem Baro Başkanlarım, çok kıymetli meslektaşlarım, saygıdeğer katılımcılar ve kıymetli basın mensupları;

Sizleri Tekirdağ Barosu adına saygı ve sevgiyle selamlıyor, Tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar gününü kutluyorum. 65 yıllık kurum tarihinde Baromuza kayıtlı olarak görev yapmış ve ebediyete intikal etmiş başta önceki dönem Baro Başkanlarımız olmak üzere tüm meslektaşlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

5 Nisan Avukatlar Günü’nde, deprem felaketinde kaybettiğimiz on binlerce yurttaşımızın ve 121 meslektaşımızın acısını bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz. Hayatlarını ve yakınlarını kaybeden; evleri, ofisleri yıkılan meslektaşlarımızı bir an bile unutmadan; enkaz altından çıkarılan avukatlık cübbelerini yeniden giyebilecekleri, adalet mücadelesini kaldığı yerden sürdürebilecekleri bir ortamın sağlanabilmesi için bizler canla başla çalışmaya devam ediyoruz.

Geçtiğimiz yıl “Avukatlar Günü’nü kutla(ya)mıyoruz” dememize sebep olan meslek sorunlarının çözümü için somut tek bir adım atılmamışken, mevcut sorunların üzerine deprem felaketinin yarattığı çok ağır ve yeni sorunlar eklenmiş durumdadır. Yaşanan afet sonrası depremlerden ağır şekilde etkilenen illerimizde avukatlık faaliyetini fiilen sürdürmek şimdi çok daha zor bir hale gelmiştir. Deprem bölgesindeki Barolarımıza kayıtlı 17.964 avukat ve 3.762 stajyer avukat meslektaşımız, depremin sonuçlarından doğrudan etkilenmiş; 10 bine yakın meslektaşımızın ev ve/veya ofislerinde ağır hasar meydana gelmiştir.
Bu koşullar altında, başta deprem bölgesi olmak üzere, yurttaşlarımızın adalete erişim haklarının güvencesi, dün olduğu gibi bugün de avukatlardır. Güçlü bir savunma makamının, bağımsız yargının ve adil yargılanma hakkının teminatı olduğunun bilinciyle; depremden etkilenen tüm meslektaşlarımızın avukatlık mesleğinin onuruna uygun olarak mesleklerini tekrar icra edebilmeleri ve mesleğimizin bugüne kadar her mecrada dile getirilen köklü sorunlarının bir savunma reformu ile çözümü için Türkiye Barolar Birliği’nin ve tüm Baroların mücadelesi birlikte ve tam bir kararlılık içerisinde devam edecektir.

Mesleğimizin içerisine sokulduğu ağır sosyo-ekonomik koşulların, avukata dönük şiddet vakalarındaki artışın ve bu mesleği icra ederken önümüze çıkartılan her türlü engelin, özünde vatandaşın en temel hakkı olan savunma hakkına yönelik olumsuz etkilerinin olduğunun bir sefer daha altını çizerek hatırlatmak isteriz. Savunma makamı, tüm bu olumsuz koşullara rağmen dün olduğu gibi bugün de yurttaşlarımızın yanında yer alarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını koruma, yargılamanın adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlama görevlerini yerine getirmeye devam edecektir.

Bu görev ve sorumluluk bilinci ile kurumsal gelenekleri ve bir hukuk kurumu olması bakımından avukatların örgütlü gücü olan Tekirdağ Barosu’nun da yalnızca ilimizde değil tüm yurtta insana, doğaya ve tüm canlılara yönelik her türlü hukuk ihlallerine karşı taraf olmasını ve sorumluluğunun gereği olarak tavır almasını sürdüreceğini bir kez daha ifade etmek isterim.

Öte yandan Tekirdağ Barosu mensupları olarak bizler; Türkiye Cumhuriyetinin 100. yaşına varmak üzere olduğu şu günlerde, “İstiklal, İstikbal, Hürriyet, her şey adaletle kaimdir!” diyerek bir ulusun kaderini değiştiren Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği ülküye “bilimin ve aklın” ışığından vazgeçmeden yürüyen, Atatürk ilke ve inkılaplarını rehber edinen Türk avukatlar olarak hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, insan hak ve özgürlükleri ile Cumhuriyet kazanımlarının korunması mücadelesinde her zaman taraf olacağız.

Onlarca kez yıkıma uğramış bu coğrafyada; derinlere kök salmış umudun, dirayetin ve dayanışma ruhunun, ulusumuza her seferinde düştüğü yerden kalkma kudreti verdiğinin bilinciyle; acılarımızı unutarak değil, kaybettiklerimizin hatıralarından güç alarak; her bir meslektaşımızın avukatlık mesleğini layıkıyla, gururla icra edebilmelerini sağlayana kadar kararlılıkla hareket etmeye devam edeceğiz.

Adalet inancını umutla yeniden büyüten tüm meslektaşlarımızın Avukatlar Günü kutlu olsun!

Saygılarımla

Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu Adına
Av. Egemen GÜRCÜN
Baro Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.