Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğrencilerini Teknofest 2023’teki Başarıları Dolayısıyla Tebrik Etti

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğrencilerini Teknofest 2023’teki Başarıları Dolayısıyla Tebrik Etti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Teknofest 2023 yarışmasında ‘Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA)’ kategorisinde yaptıkları Kritik Tasarım Raporu’na göre 94,5 puan alarak 49 takım arasında 3. oldu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN yarışmaya katılan öğrencileri başarılarından dolayı makamında kabul etti. Çorlu Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve yarışmacı takımın danışmanı Prof. Dr. Erdinç UZUN da ziyarette yer aldı.

Öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Nuri DEMİRAĞ’ın, Vecihi HÜRKUŞ’un sahip olduğu vizyon işte bu gençlerle bugün artık hayata geçiyor. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözü gerçekleşiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın dediği gibi ‘TEKNOFEST’in yüreği kıpır kıpır atan genç mucitleri, inşallah 2053 ve 2071 Türkiye’sinin mimarları olacaktır’”şeklinde konuştu.

Günümüzde hava-hava muharebeleri insanlı uçaklarla gerçekleştiriliyor. Yarışmanın amacının ise İHA’ların, savaş jetlerinin yaptığı it dalaşını (dog fight) otonom bir şekilde yapabilme yeteneğine sahip olmasını sağlamak olduğu belirtiliyor. Bu özellik, yüksek seviyede çevresel farkındalık, karar verme yeteneği ve dinamik ortamlarda planlama yeteneği gibi konularda yüksek otonomi gerektiriyor. Yarışma sayesinde İHA’lar arasında bu tür bir hava-hava muharebe senaryosu kontrol edilir bir ortamda oluşturularak ileride bu alanda başarı elde etmek isteyen gençleri ilgili alanlara yönlendirmek, deneyim kazandırmak ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak hedefleniyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.