Üç büyük mahallede Gönül Sofraları on binlerce vatandaşı ağırladı

Üç büyük mahallede Gönül Sofraları on binlerce vatandaşı ağırladı

Süleymanpaşa Belediyesi Gönül Sofraları adıyla organize ettiği mahalle iftarlarında on binlerce Süleymanpaşalıyı aynı sofrada buluşturdu. Atatürk Mahallesi ile başlayan organizasyonlar, Yavuz, Altınova ve 100. Yıl Mahalleleri ile devam etti.

YAVUZ MAHALLESİ GÖNÜL SOFRASINDA BULUŞTU

Ramazan’ın ikinci gününde Yavuz Mahallesi sakinlerini buluşturan ve 3 bin kişiden fazla katılımın olduğu iftar programı, Osman Tabak Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleştirildi. İftar organizasyonuna Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül de katılarak binlerce vatandaşla birlikte oruç açtı.

İftarın ardından Eski Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Şahin sofra duasını yaptırırken, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Goncagül, Gönül Sofrasında bir araya gelen Süleymanpaşalılara hitap ederek Ramazan ayını tebrik ettiler. İlahi konseri, Karagöz ve Hacivat gösterisi, Osmanlı macunu ve Ramazan şerbeti ikramları organizasyona renk kattı.

İFTARDA AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Ramazan’ın üçüncü günü olan 25 Mart Cumartesi tarihinde Altınova Mahallesi’nde kurulan Gönül Sofrası, aynı zamanda Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Altınova Mahallesi Kapalı Pazaryeri’nin açılış törenine de sahne oldu.

Binlerce mahalle sakinini aynı sofrada buluşturan organizasyonda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ev sahipliği yaparken, Tekirdağ AK Parti Milletvekili Çiğdem Koncagül, Eski Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Tekirdağ Vali Yardımcısı Osman Abdullah Günaydın, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sami Kayın, Pazarcılar Odası Başkanvekili Bekir Kaplan, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, mahalle muhtarları, çok sayıda basın mensubu ve 4 binden fazla Altınova Mahallesi sakini de geceye iştirak etti. Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Uzunlar, Gökhan Saygı ve Sabri Çınar ile birim müdürleri de Başkan Yüksel’i açılış töreninde yalnız bırakmadı.

İftar öncesinde Altınova Mahallesi Kapalı Pazaryeri için kurdele kesimi yapılarak açılış töreni düzenlendi. Törende vatandaşlara hitap eden Başkan Yüksel, kapalı pazaryerlerinin ikincisini Altınova’da açtıklarını ifade ederek, 2023 yılı içinde bu tesislerin sayısını arttıracaklarını belirtti. Tekirdağ Milletvekili Koncagül de kapalı pazaryerlerinin hem esnaf hem alışveriş yapan vatandaş açısından önemli bir kolaylık sağladığına dikkat çekti. Tesisin hayırlı olması temennisinde bulunan Koncagül, yapımda emeği geçen herkese teşekkür etti.

100. YIL MAHALLESİ’NDE 4 BİN KİŞİ ORUÇ AÇTI

Ramazan’ın dördüncü gününde ise Gönül Sofralarının adresi 100. Yıl Mahallesi oldu. 4 bin kişinin ilgi gösterdiği iftar programı ilahi konseri ile başladı. Oruçların açılmasının ardından Eski İl Müftüsü Gürlen’in sofra duasına binlerce “Âmin” sesi yükseldi. Daha sonra kürsüye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ülke olarak çok zor zamanlardan geçtiğimize vurgu yaparak, şöyle konuştu: “Son 4 yılda çok ciddi badireler yaşadık. Önce 2 yıl boyunca birçok canımızı yitirmemize neden olan Korona salgınıyla mücadele ettik. Ardından tüm dünyayı derinden etkileyen bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldık. Son olarak 11 ilimizde on binlerce vatandaşımızın şehit düşmesine neden olan deprem felaketini yaşadık. Bu Mübarek Ramazan ayının hürmetine, Yüce Rabbim bizleri bir daha böyle acılarla ve felaketlerle imtihan etmesin. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum.”

İftar organizasyonu, Karagöz ve Hacivat tiyatro gösterisi, Osmanlı macunu, Ramazan şerbeti, pamuk şekeri ikramları ile sona erdi. Gönül Sofraları Karacakılavuz, Banarlı, Kumbağ ve Barbaros Mahalleleri ile devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.