Tekirdağ Ziraat Odaları İl Delege Seçimi Yapıldı

Tekirdağ Ziraat Odaları İl Delege Seçimi Yapıldı
Sülaymanpaşa Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen ve Divan Başkanlığını Şerif Baykut’un yaptığı genel kurulda Türkiye Ziraat Odaları Birliği genel Başkanı Ş. Şemsi Bayraktar’ın gönderdiği mesajı okundu.
Ziraat Odaları Başkan ve Yönetimleri tarafından Ankara İl Delege seçimleri gerçekleşti.
Seçimler sonucunda asil delegeliğe İmdat saygı, Ender Borucu, Talat kaya, Mehmet Ali Çolakoğlu seçilirken yedek üyeliklere de Mehmet Başol, Ömer Düzgen, İbrahim Çınar ve Ali Topuz getirildiler.

Şubat ayının başında yaşadığımız deprem felaketi milletimizi yasa boğdu. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, aılelenne ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum,

Yaşanan afetten kırsal kesim önemli ölçüde etkilendi. Üreticilerimiz büyük zarar gordu Evleri, ahırları yıkılan, traktörleriyle tarım aletleri enkaz altında kalan, hayvanlan telef olan üreticilerimizin zararlarının karşılanması, destek ve teşviklerle kırsaldan kente olan göçün önlenmesi gerekiyor.

Bölge ziyaretleri kapsamında, üreticilerimizin sorunlarını yerinde gördük, sıkıntılarını kendilerinden dinledik. Odalarımız bu süreçte canla başla çalışarak bölgedeki üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik elinden gelen yardım ve desteği esirgemedi. Önümüzdeki süreçte de yaraların sarılması, üreticilerimizin mağduriyetlerinin gıdenlmesi ve bölgedeki üretimin sürekliliği için olan mücadelemiz artarak devam edecektir.

2019 yılının Kasım ayında Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan Covıd-19. gıdanın önemini tüm dünyaya bir kez daha hatırlattı. Biz bu süreçte üretmekten vazgeçmedik. Sofralarda 3 öğün gıda eksik olmasın diye çalıştık. Gerekli mercilerle görüşerek çiftçilerimizin Çiftçi Belgeleri ile sokağa çıkabilmelerim, bu sayede üretimin kesintiye uğramamasını ve üreticilerimizin ürünlerinin bozulmadan tüketicilerimize ulaştırılması için gerekli izinlerin alınmasını sağladık. Bu süreci diğer ülkelere göre sorunsuz atlatmamızın sebebi çiftçilerimizin tüm zor şartlara rağmen üretmesidir.

Pandemi sürecinin etkilen kendisini yavaş yavaş gende bırakırken. Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş, dünyayı yeni bİr riskte karşı karşıya getirdi. Bu süreçte de çiftçilerimiz canla başta çalışarak üretim! devam ettirdi.

Gücünü çiftçimizden alan, ülkemizin en çok üyeye sahip Anayasal meslek örgütü olan Ziraat Odalarımız ve Türkiye Ziraat Odaları Birliğimiz her zaman üreticilerimizin sorunlarının takipçisi, her platformda da sesi oldu

Göreve geldikten sonra, teşkilatımızın daha hızlı büyümesi ve önünün açılması için 50 yıldır yenilenemeyen ve Ziraat Odalarımızın gelişimini sınırlayan Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanununun çıkarılmasını sağladık.

Dijitalleşmenin diğer önemli bir adımı olan elektronik belge (EBYS) hayata geçirerek, Ziraat Odalarımızı da bu sistemi kullanabilir 9

İdari ve mali anlamda güçlü olmayan, yeterli personel ve teknik eleman istihdam edemeyen, kendine ait hizmet binası dahi olmayan, temsil kabiliyeti zay|f> ….. mekânlarda hizmet vermeye çalışan Ziraat Odalarımız, özellikle son 20 yılda y bir hizmet atağına geçti. Odalarımızın yüzde 6O’ı kendi hizmet binalarına kavuş u. Yarıya yakını tarım, alet ve makine parkına sahip durumda olan Ziraat Odalarımızın bir kısmında toprak tahlil laboratuvarı da bulunuyor.

Birliğimiz ve Odalarımız tarafından münferiden veya Kamu Kurum ve Kuruluşları ile ortaklaşa yüzlerce proje hazırlandı. Bunların büyük bir bölümü hayata geçirildi. Çiftçilerimizin hizmetine sunuldu.

Ziraat Odalarımız, fabrika ve ürün işleme tesislerini hizmete açtı. Çok sayıda satış mağazasıyla üreticilerimize uygun fiyattan kaliteli girdi temin eden Ziraat Odalarımız, yüzlerce ziraat mühendisi ve tarım danışmanı çalıştırarak çiftçilerimize teknik hizmet sunmaya devam ediyor.

Çiftçimizin alın terinden gelen aidatların, bu faaliyetlerle çiftçimize hizmet olarak geri döndüğünü görmekten Genel Başkanınız olarak onur ve mutluluk duyuyorum.

Çiftçimize yönelik eğitim çalışmalarına da büyük önem veriyoruz. Bakanlıklar ve Bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak eğitim projelerini hayata geçirdik, çok sayıda ilçede SGK merkezi açılmasını sağladık. Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Ziraat Odalarımız, kadın ve genç çiftçi, sürü yönetimi elemanı, SGK bilgilendirme, sulama, güvenli traktör kullanımı, bitki sağlığı gibi konular başta olmak üzere 200 binin üzerinde çiftçimize eğitim verdi.

Ziraat Odalarımız, 350 binden fazla çiftçimizin de fuarlara katılımını sağladı. Odalarımıza yönelik eğitim çalışmalarımızı, bölge toplantılarımızı ve yenileri de olmak üzere diğer tüm faaliyetleri önümüzdeki dönemde de hızlandırarak devam ettireceğiz. Gece gündüz çalışan, yağmur çamur demeden, her türlü zor koşullar içinde üretimini sürdüren çiftçimize hizmet etmeyi bir ibadet olarak görüyoruz. Çiftçimize hizmet Hak’ka hizmettir. Çalışmalarımızı bu bilinçle büyük bir gayret ve özveriyle sürdürmeye devam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.