ORMAN HAFTASI MESAJI

ORMAN HAFTASI MESAJI

Ormanlara gerekenözenin gösterilmesi ve ormanların korunması konusunda farkındalık oluşturmakamacıyla 21 Mart, “Ormancılık Günü”, 21-26 Marttarihleri arası da “Orman Haftası” olarak kutlanmaktadır.
Oksijenimizi üreten, su varlığımızı ve topraklarımızı koruyan, binlerce çeşit canlıya yuva olan, hava kirliliğini önleyen ve daha nice faydasıyla eşsiz bir doğa harikası olan ormanlarımız, en önemli yer üstü kaynaklarımızdan biridir.
Gelecek nesillerimize yeşil bir memleket bırakmak için çok uzun bir süreç ve emek sonucunda oluşan ormanlarımızı korumak ve orman varlığımızı artırmak hepimizin ortak görevidir. Unutmayalım ki ağacıyla, ormanıyla, taşıyla, toprağıyla bu cennet vatan hepimizindir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ülkemizdeki ormanlık alanların korunması ve ağaçlandırmanın teşviki kapsamında ilimizde Valiliğimiz tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir. Bu doğrultuda, 2022 yılında 310 hektar alanda96.007 adet fidan dikilmiş olmakla birlikte, içinde bulunduğumuz 2023 yılında da binlerce fidanı toprakla buluşturmaya devam edeceğiz.
Bu vesileyle, Orman Haftası’nın; ağaca, ormana, yeşile ve tabiata olan duyarlılığımızın daha da artırmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.