TÜRKİYE BU AYIPTAN KURTULACAK

TÜRKİYE BU AYIPTAN KURTULACAK

CHP’li Yontar, 6284’ün kaldırılmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi

TÜRKİYE BU AYIPTAN KURTULACAK

CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinin gündeminde Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 sayılı kanunun kaldırılması olduğuna işaret ederek, “6284’ün kaldırılmasına asla izin vermeyeceğiz. Kadına karşı şiddet en büyük ayıplardandır. Türkiye bu ayıptan kurtulacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, Cumhur İttifakı’nın kapısını çaldığı Yeniden Refah Partisi’nin karşılanmasını istediği şartlar arasında 6284 sayılı kanunun kaldırılması talebi olduğuna dikkat çekti. Demokrasiyi ortadan kaldırmak isteyen her siyasi anlayışın önce kadınları hedef aldığını ifade eden Yontar, “Kadınları baskı altında tutmak aslında toplumun kalanını baskı altına almak anlamına geliyor. Önce İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırdılar. Şimdi gündemlerinde Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 sayılı kanun var” dedi.

KANUN KADINI VE ÇOCUĞU KORUYOR
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da “kaldırılmasına asla izin vermemeliyiz” dediği 6284’ün önemine vurgu yapan Yontar, kanunla ilgili şu bilgileri paylaştı: “8 Mart 2012’de kabul edilen 6284 sayılı kanun; Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun amacı şiddeti önlemek. Kanun, şiddet gören ya da bu yönde bir tehdit altında bulunan kadın, çocuk, aile bireyi ve tek taraflı ısrarlı takip mağdurlarının korunması ve bu kişileri hedef alan şiddetin önlenmesi için alınacak önlemleri düzenlemektir. Kanun fiziksel şiddetin yanı sıra, ekonomik, psikolojik, cinsel şiddet gibi farklı şiddet türlerini de kapsamaktadır. Kanun kadına yönelik şiddete ilişkin; koruyucu tedbir kararları ve önleyici tedbir kararlarını öngörmektedir.”

KADINLARIMIZ GÜCÜNÜN FAKINA VARMALI
6284 sayılı kanunun kaldırılmasını isteyen anlayışın kadınları eğitimden, iş yaşamından koparıp eve hapsetmeyi amaçladığına vurgu yapan CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Yontar, şöyle devam etti: “Çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini yok etmek isteyen anlayış önce kadınları eve hapsetmek istiyor. Kadınlarımız gücünün fakına varmalı. Özgür birey anlayışımız sadece yasalarda yapılacak değişiklikle sınırlı olmayıp gerçek hayatta bireylerin her türlü ekonomik ve sosyal baskılardan, ekonomik bağımlılıktan, tarikat baskısından, feodal baskılardan kurtarılmasını da kapsamaktadır. Eğitim ve kültür yoluyla kadını özgürleştirmektir. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 sayılı kanunun kaldırılmasına asla izin vermeyeceğiz. Kadına karşı şiddet en büyük ayıplardandır. Türkiye bu ayıptan kurtulacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.