Tekirdağ’da Yapılacak Olan Toplu Konutların Kura Çekimlerine Başlandı

Tekirdağ’da Yapılacak Olan Toplu Konutların Kura Çekimlerine Başlandı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinasyonunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim ve İlk İşyerim” projeleri kapsamında yapılacak olan konutların kuraları çekilmeye başlandı. İlk olarak Çorlu ilçemizde yapılacak olan 2210 konutun noter huzurunda hak sahipleri belirlendi.

Süleymanpaşa ilçemiz İsmet İnönü Spor Salonu’nda yapılan Kura Çekim Töreni’ne Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Vali Yardımcısı Murat Eren, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, TOKİ görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel; Toplu konutların hayırlı olmasını temenni etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sosyal konut hamlesinin büyüyerek devam edeceğini dile getirdi.

Ardından konuşan Vali Aziz Yıldırım; “Hepinizin bildiği gibi 6 Şubat’ta 11 ilimizi etkileyen bir deprem yaşadık. Depremde birçok insanımızı kaybettik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Vefat edenlerin geride kalanlarına sabırlar diliyorum. Devletimiz büyüktür ve onların da bütün ihtiyaçları karşılanacaktır.

Bu depremde bir şey daha gördük. Orada bulunan TOKİ konutlarına hiçbir şey olmadı. Bu bizim gururumuz. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, teşekkürlerimi arz ediyorum. TOKİ Başkanımız ve TOKİ’de görev yapan bütün görevli arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.

Öyle ya da böyle ortada bir gerçek var ki, Türkiye her zaman depremle karşılaşacak, her bir şehir depremle karşılaşacak az veya çok. Öyle ise yapmamız gereken bununla barışık yaşamayı öğrenmemizdir. TOKİ bunu öğretiyor bize, şükürler olsun ki, yapmış oldukları konutlar, ilmine fennine mühendisliğine uygun olarak yapılıyor. Gerek jeoloji mühendisliğine, alanları çok iyi tespit ediliyor gerekse inşaat mühendisliğine uygun olarak yapılıyor. Nasıl yapılması gerekiyorsa, demir donatısından betonuna ve kullanılan diğer malzemelerine kadar en güzel şekilde yapılıyor. Yolları gerektiği gibi bırakılıyor, yeşil alan gerektiği gibi tespit ediliyor. Camisi, okulu, bazı yerlerde sağlık ocakları buna göre yapılıyor. Burada da öyle olacak, 3253 adet konut yapılacak. Süleymanpaşa’da, Çorlu’da, Saray’da, Muratlı’da ve Hayrabolu’da. Hayrabolu’da 2 tane. 6 projemiz var burada. 2 sene içerisinde inşallah en güzel şekilde sıcacık yuvalarınızda huzur ve güven içerisinde oturacaksınız. Bu hakikaten çok büyük bir müjde, çok büyük bir imkan. Sayın Cumhurbaşkanımıza böyle bir proje başlattığı için, Sayın Bakanımıza böyle bir projeyi takip ettiği için TOKİ Başkanlığımızda görevli çalışanlara da bu projeyi usulüne uygun olarak gerçekleştirdikleri için sizlerin huzurunda bir defa daha teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah gönlünüze göre olur. Çocuklarınıza da bırakacağınız evler olur, sizler de huzurla oturursunuz.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri ilk kuraları çekerek konutların ilk hak sahiplerini belirlediler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.