Doruk Un Gulfood’ta yeni pazarlara odaklandı

Doruk Un Gulfood’ta yeni pazarlara odaklandı

Türkiye’nin en büyük buğday unu üreticilerinden ve ihracatçılarından Doruk Un, dünyanın en büyük gıda fuarı Gulfood’da yerini aldı. 20-24 Şubat tarihleri arasında Dubai’de gerçekleşen fuar, 120 ülkeden 5000’den fazla markayla birlikte gıda sektörünü tek merkezde topladı. Gıda sektöründe üretimden dağıtıma, işlemeden sunuma kadar tüm endüstriyi bir araya getiren fuarda Doruk Un, Afrika, Guney Amerika, Asya ve Orta Doğu’da yeni pazarlara odaklandı.

Doruk Un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürsel Erbap, ‘Türkiye’deki modern tesislerimizden dünyaya çeşitli kaliteli buğday unlarının ihracatına odaklanmaya devam ediyoruz. Doruk Un olarak bizi rakiplerimiz arasında öne çıkaran en büyük avantajımız, hem müşterilerimizi hem de pazarın özel gerekliliklerini göz önünde bulundurarak kaliteli ve ürüne özel un tedariği sağlamamız. Arzu edilen nihai ürünü elde etmek için çeşitli buğdayları harmanlama yeteneğimiz ve fırıncılık sektörüyle ilgili derinlemesine bilgimizden gelen kapsamlı deneyimimiz ile pazarda fark yaratıyoruz. Farklı ambalajlarla gerçekleştirdiğimiz ihracatımız, bugün hem perakende hem de toplu olarak Panpan markamızın çatısı altında toplanıyor. Müşterilerimizin ülkelerindeki yeme içme alışkanlıklarındaki değişikleri ve farklılıkları inceleyerek yeni ürün portföyleri oluşturuyoruz. Sektörün en büyük gıda fuarı olan Gulfood’ta Afrika’da hem doğu hem de batı bölgeler, Güney Amerika, Asya ve Orta Doğu’da yeni pazarların olanaklarını araştırdık. Eski müşterilerimizle yaptığımız yeni bağlantılara ilave olarak bu bölgelerden 5 yeni firma ile anlaşma sağlayarak müşteri portföyümüze ekledik. Fuardaki görüşmelerimiz ve ikili ilişkiler neticesinde, mevcut portföyümüze yeni ihracat pazarları ekleme konusunda en az %10’luk bir artış öngörüyoruz.’ dedi.

Sürdürülebilir tarım uygulamaları sayesinde dünya genelinde mevcut olan gıda krizinin çözümüne katkıda bulunacak çalışmalar ve işbirlikleri ile öne çıkan Doruk Un, Gulfood’taki birebir görüşmelerde tohum ve tarım projeleri ile yurt dışı ortaklık imkanları üzerinde görüşmeler gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erbap; ‘Maliyetlerin artması ve finansal krizin ekonomik durgunluğa neden olmasından dolayı müşterilerimize yeni öneriler ve farklı yaklaşımlarla yeni iş geliştirme olanakları sağlıyoruz. Fuardaki birebir görüşmelerde aldığımız kararlar neticesinde müşterilerimizin kendi bölgelerindeki pazar paylarını öncelikle korumak ve büyütmek amacıyla özellikle Afrika bölgesinde; ülkeye, firmaya ve ürüne özel 5 çeşit yeni marka oluşturuyoruz. Tarladan sofraya değer zinciri oluşturma kimliğimizle sürdürülebilir gıda konusunda öncülüğümüzü devam ettirmek üzere, tüm dünyadan sektör temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunduk. Bu çalışmalar ışığında önümüzdeki süreçte AR-GE ekibimizle birlikte ülkeleri ziyaret ederek yerinde demo ve iş geliştirme çalışmalarını devam ettirmeyi hedefliyoruz. ‘ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.