BAŞKAN ALBAYRAK: “SON DEPREMZEDE VATANDAŞIMIZIN İHTİYAÇLARI KARŞILANANA DEK YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

BAŞKAN ALBAYRAK: “SON DEPREMZEDE VATANDAŞIMIZIN İHTİYAÇLARI KARŞILANANA DEK YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Deprem Bölgesi’ne her türlü yardımı sağlama adına tüm imkânlarını seferber etmiş durumda. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 7.7 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından ivedilikle harekete geçen ve depremin ilk saatlerindearama kurtarma, enkaz kaldırma çalışmalarına destek vermek üzere 27 araç 120 kişiden oluşan ve içlerinde arama kurtarma uzmanları, acil tıp teknisyenleri, sosyal hizmet uzmanları, defin görevlileri ve mühendislerin de bulunduğu ekibi bölgeye gönderen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi,hazırladığı yardım paketlerini de depremzede vatandaşlara ulaştırmaya başladı.

 

ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA HAZIRLANAN YARDIM PAKETLERİ BÖLGEYE GÖNDERİLMEYE DEVAM EDİYOR

 

Saha personelleri, sosyal hizmet uzmanları ve AFAD ile görüşülerek ve bölgedeki koşullar göz önünde bulundurularak yerinde tespit edilmek suretiyle oluşturulan ihtiyaç listesi doğrultusunda çocuk bezi, çocuk maması, kadın pedi, ıslak mendil, kışlık çorap, çocuk tulumu, kadın erkek iç çamaşırı, bere, atkı, eldiven, pişik kremi, hasta bezi, kek, süt ve gerekli ilaçlardan oluşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yardım paketidepremzedelere ulaştırılmaya devam ediyor. Yardımlar her gün anlık olarak deprem bölgesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenecek veson depremzede vatandaşın da ihtiyacı karşılanana dek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yardımları devam edecektir.

 

BÜYÜKŞEHİR GENİŞ ÇAPLI BİR YARDIM KAMPANYASINA ÖNCÜLÜK EDİYOR

 

Deprem bölgesinde yaşanan sıkıntıların çözümüne bir nebze de olsa katkı sağlama adına tüm imkânlarını seferber eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, depremzedeler için de geniş çaplı bir yardım kampanyasına öncülük ediyor.

 

Kampanya çerçevesinde öncelikli olarak çocuk maması, çocuk bezi ve hijyenik ped kabul ediliyor. (Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtım Çalışma Grubu’nun hijyen koşulları kapsamında ikinci el giysi kabul etmediğini açıklamasına istinaden.) Ancak deprem bölgesindeki öncelikli ihtiyaçlar çerçevesinde yardım kabul edilecek konu başlıkları güncellenecek. Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlarımız, temin ettikleri malzemeleri Süleymanpaşa ilçesi Sahil Dolgu Alanda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirağaç Kafe’ye teslim edebilirler. Diğer ilçelerden yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız ALO 153 çağrı merkezini arayarak başvurularını yapabilirler.

 

DEPREMZEDELER ŞARKÖY VE KUMBAĞ’DAKİ OTELLERDE MİSAFİR EDİLECEK

 

Öte yandan, depremzedelerin barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için de harekete geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, gelen talepler doğrultusunda depremden etkilenen afetzedeleri Şarköy ve Kumbağ’da bulunan otellerde misafir edecek. Talep eden depremzedeler,Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nce bulunduğu bölgelerden alınarak otellere yerleştirilecek.

 

BAŞKAN ALBAYRAK: “YARALARIMIZI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ”

 

Türkiye olarak çok büyük bir felaket yaşadıklarını ve çok zor günlerden geçtiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çok sayıda can kaybımız var. Milletimizin başı sağolsun. Umarım en az can kaybı ve hasar ile atlatırız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak deprem haberini alır almaz ilk saatlerden itibaren ivedilikle harekete geçtik ve tüm imkânlarımızı bölge halkı için seferber etmiş durumdayız. Şuan itibariyle 27 araç ve 120 kişiden oluşan tam donanımlı ekibimiz bölgede çalışmalarına başladı. Ekibimiz hem arama kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerine destek verirken hem de depremden etkilenen vatandaşlarımızın moral motivasyonunu üst düzeye çıkarmak ve mental destek vermek için gerekli çalışmaları yapacak.

 

İhtiyaçlar doğrultusunda hazırladığımız yardım paketlerimiz depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmaya başlandı. Bu yardımlarımız bir kerelik değil ihtiyaç olduğu sürece devam edecek. Bu devamlılık arz edecek bir süreç olacak.

 

 

 

Öte yandan tüm Tekirdağlı vatandaşlarımızı da başlattığımız yardım kampanyasına destek vermeye davet ediyorum. Özellikle ilk etapta öncelikli olarak çocuk bezi, çocuk maması ve kadın pedi temini konusunda Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alanda bulunan Tekirağaç Kafe’de vatandaşlarımızın getirecekleri malzemeleri kabul etmeye başladık.

Aynı zamanda depremzede vatandaşlarımızı talepleri doğrultusunda Tekirdağ’da ağırlayacağız, Şarköy’de ve Kumbağ’daki otellerde kendilerini misafir ederek her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. Vatandaşlarımızın her zaman maddi ve manevi olarak yanlarındayız. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı olarak kurtulan afetzedelere ise acil şifalar diliyorum. Tüm halkımıza geçmiş olsun. Bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte aşacağız” dedi.

 

27 ARAÇ İLE BİRLİKTE 101 KİŞİLİK EKİP DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV YAPIYOR

 

2 Ekskavatör, 3 lowbed (yük aracı ve iş makinesi taşıma aracı), 3 çok maksatlı müdahale aracı, 1 su tankeri, 1 kamyon, 5 minibüs, 2 otobüs, 7 pikap, 2 çift kabin D-max ve 1 ticari binek araç olmak üzere tam donanımlı, kaza kırım araç ve ekipmanlarının yer aldığı toplam 27 araç ve 101 personelden oluşan ekip, deprem bölgesinde arama kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerine destek veriyor.