VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KİRA ARTIŞINA İNDİRİM GELDİ

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KİRA ARTIŞINA İNDİRİM GELDİ

 

VAKIFLAR, YÜZDE 400’LÜK KİRA ARTIŞI ÜZERİNDEN YÜZDE 28’LİK İNDİRİM YAPTI

AYGUN: “BU KOMİK VE GÖSTERMELİK İNDİRİMİ KABUL ETMİYORUZ”

“VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ VİCDANLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM”

“ESNAF DÜŞMANLIĞINI BIRAKIN!”

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün, kendisine ait dükkânlara ve iş yerlerine yüzde 400 kira artışı yaptığını, tepkiler üzerine bu artış oranı üzerindenyüzde 28 indirim yaptığını belirterek, “Bu komik ve göstermelik indirimi kabul etmiyoruz. Vakıflar’ı; esnaflarımıza karşı insaflı olmaya çağırıyorum. Sandık kapıda, inşallah esnafımızın sıkıntılarını gidereceğiz. Vatandaşımız, sandıkta bunlara gereken yanıtı verecek” dedi.

Aygun, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar ile birlikte Tekirdağ’ın Süleymanpaşailçesinde tarihi Bedesten Çarşısı esnafını ziyaret etti.  Esnaf ile görüşen Aygun, “Maalesef Vakıflar Genel Müdürlüğü, esnafımızın çığlığını duymamış. Esnafımıza fahiş kira artışında ısrar ediyorlar. Soru önergesi verdik, yanıt alamadık, ama önergemiz üzerine yapılan indirimi de kabul etmiyoruz” dedi.

Aygun, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2023 yılı için esnafa yüzde 400’e yakın kira artışı yapığına işaret etti. Bu yüzde 400’lük artış üzerinde yüzde 28 indirim yapıldığını kaydeden Aygun, “Ne Büyük indirim! 10 metrekarelik dükkânlara 2022 yılında 1253 TL aylık kira isteyen Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu kiraları 2023 yılında 6250 liraya çıkardı. Şimdi de indirim adı altında 4500 liraya çekmiş” bilgisini verdi.

Bedesen Esnafı, “Bu kiraları ödeyemeyiz. O kadar kazanmıyoruz ki ödeyelim” diye tepki gösterdi.

CHP Vekili Aygun, “Sizde insaf yok mu? Bunun peşini bırakmayacağız. Seçim sandığı kapıda! Esnafımızın yanında olacağız! Esnafa düşmanlığı kabul etmiyoruz!” diye tepki göstererek, CHP iktidarında bu zulme son vereceklerini söyledi.