Mekansal Strateji Planı Toplantısı Yapıldı

Mekansal Strateji Planı Toplantısı Yapıldı

Türkiye Mekansal Strateji Planı (MSP) çalışmaları kapsamında Tekirdağ genelinde bulunan öneri sanayi alanlarının tespitine yönelik toplantı, Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Ülke mekanının 2053’e kadar olan süreçte nasıl kullanılacağı ve gelişeceğine yönelik doğal kaynakların korunmasını, ekonomik değerlerin öne çıkarılmasını, sosyal yapının problemlerini çözmeyi temel alan ve bu amaçla Tekirdağ genelinde öneri sanayi alanlarının tespitine yönelik yapılan toplantı, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü talimatı, Tekirdağ Valiliği koordinasyonu ve Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü sekreteryasında düzenlenen toplantıda sanayi alanlarının tespitine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, OSB Başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda Mekansal Strateji kapsamında ilimizde tespit edilen “Potansiyel Sanayi Alanları” konulu sunum yapıldı. Ardından yapılan sunum değerlendirildi ve istişarelerde bulunuldu.

Ardından ilimizde faaliyet gösteren “Islahtan Gelen Organize Sanayi Bölgelerinin Genişleme Potansiyelleri” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Sonrasında “Tekirdağ Sanayisinin Genel Durumu ve Ülke Sanayisi İçindeki Yeri” konulu bir sunum gerçekleştirildi.