Vali Aziz Yıldırım, “2022 Yılı Sporun Enleri” Törenine Katıldı

Vali Aziz Yıldırım, “2022 Yılı Sporun Enleri” Törenine Katıldı

Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2022 Yılı Sporun Enleri” törenine katıldı.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, turnuvalarda başarılı olan sporcuları tebrik ederek, sporcular ile sporcuların gelişimlerine katkı sağlayan başta aileleri olmak üzere antrenörlerine teşekkür etti.

Sonrasında konuşan Vali Yıldırım; “2022 yılında pek çok sporcumuz gerek ulusal müsabakalarda gerekse uluslararası müsabakalarda bir çok derece kazandı ve madalya aldılar. Tekirdağ’ın gururu olan gençlerimizi herkesin görmesini, herkesin duymasını arzu ediyoruz. Sporcu olmak isteyen gençlerimize de örnek olmalarını diliyoruz. Sporcularımıza, ailelerine, sporcularımızın yetişmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Aziz Yıldırım, branşlarında başarı gösteren sporculara çeşitli hediyeler verdi.

Düzenlenen törene Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün ve kurum personeli katıldı.

2022 verilerine göre; İlimizde 58 branşta toplamda 8.544 lisanslı sporcumuz ve 241 kulübümüz bulunmaktadır. Okul sporları kapsamında ise 45 branşta 9.257 lisanslı sporcumuz vardır. 2022 yılı boyunca 78 sporcumuz uluslararası müsabakalarda ilimizi ve ülkemizi temsil etmişlerdir.