NKÜ Mühendislik Fakültesi ile “Çorlu” İçin İş Birliğine İmza Attık

NKÜ Mühendislik Fakültesi ile “Çorlu” İçin İş Birliğine İmza Attık
blank

Çorlu Belediyesi ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi arasında Çorlu ilçesine faydalı olacak projelerin geliştirmesi esasına dayalı iş birliği protokolü imzalandı.

Çorlu Belediyesi ve NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin iş birliği ile Çorlu halkının yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz senelerde yine NKÜ Mühendislik Fakültesi ortak çalışmasıyla hayata geçirilen Koku Derecelendirme (KODER) Mobil Uygulama Projesi ve Sürdürülebilir Ulaşım Sistemi İçin Şehir İçi Toplu Taşıma Hatlarının Modellenmesi ve Optimizasyonu Projesi başarılı bir şekilde devam ederken NKÜ ve Çorlu Belediyesi arasında yeni bir iş birliği projesi daha imzalandı. Protokol imza töreninde Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer protokolü imza altına aldı.

Çorlu’da yaşayan vatandaşların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına katkı sağlayacak, aynı zamanda Çorlu Belediyesinin misyon ve vizyonuna da uygun olacak proje fikirleri NKÜ Mühendislik Fakültesi’nce hazırlanacak. Sonrasında fikirler Çorlu Belediyesi proje kuruluna sunulacak. Çorlu Belediyesi yetkilileri projeleri inceleyerek kente ve belediye bütçesine uygun olan projeleri hayata geçirmek için çalışmalara başlanacak.

İş birliği protokolü hakkında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Her gün büyüyen ve gelişen kentimiz beraberinde pek çok sorunu da getiriyor. Bizler Çorlu Belediyesi olarak kentimizin sorunlarına çözüm arıyoruz ve değerli bilim insanlarımızla ortak projelerde buluşarak Çorlu’muzda yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer’e, değerli öğretim üyelerine projelere verdikleri emek ve kentimize sağladıkları katkı dolayısıyla teşekkür ediyorum.” dedi.