MERİÇ ERGENE VE MARMARA HAVZALARI KURAKLIK YÖNETİM PLANI

MERİÇ ERGENE VE MARMARA HAVZALARI KURAKLIK YÖNETİM PLANI

Meriç Ergene ve Marmara Havzaları Kuraklık Yönetim Planıile muhtemel kuraklık riskleriyle karşılaşıldığında yaşanacak olan olumsuz etkilerin azaltılması, su kıtlığı yaşandığında alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi ve mümkün olan en kısa sürede kuraklık problemlerinin çözümüne yönelik olarak kuraklık öncesinde, esnasında ve sonrasında alınacak tedbirlerbelirlenmiştir.
Proje kapsamında;
• Uluslararası literatürde kabul görmüş kuraklık indisleri kullanılarak havzanın kuraklık analizleri gerçekleştirilmiş, kuraklık riski değerlendirilmiştir.
• Alt havzalar bazında yüzey ve yeraltı suyu potansiyelleri belirlenmiş, su varlığının gelecek dönemde ne şekilde değişeceği incelenmiştir.
• Farklı sektörlerin (tarım, içme-suyu, turizm, sanayi, ekosistem, enerji vb.) kuraklık olaylarına karşı etkilenebilirlikleri değerlendirilmiştir.
• Muhtemel kuraklık risklerinin azaltılmasına yönelik olarak kuraklık öncesi, esnası ve sonrasında alınması gereken tedbirler belirlenmiştir.
Süresi 24 ay olan Meriç Ergene ve Marmara Havzaları Kuraklık Yönetim Planı,2021 yılında başlamış olup 2023 yılında tamamlanmıştır. Projenin kapanış toplantısı 09 Mayıs 2023 tarihinde Tekirdağ’da gerçekleştirilecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.