ŞEHİT MEHMET ŞENGÜL ORTAOKULU “KOÇLUK EĞİTİM PROJESİ”

ŞEHİT MEHMET ŞENGÜL ORTAOKULU  “KOÇLUK EĞİTİM PROJESİ”

 

 

Okulumuzda uyguladığımız Koçluk Eğitim Projesi ile öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz arasında bir güç birliği oluşturarak öğrencilerimizin; kendini tanımasını, öğrenme becerilerini geliştirmesini, ilgi ve yetenekleri çerçevesinde hedefler belirlemesini amaçlamaktayız.

 

Öğretmenlerimiz bu proje ile öğrenciye odaklanarak, öğrenci ve ailesi ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapmakta, öğrenci ile sürekli iletişim halinde olarak ders başarısını takip ederek gerekli durumlarda okul rehberlik servisine öğrenciyi yönlendirmektedir.

 

Bu proje ile öğretmenlerimiz öğrencilerin ailesi, okulu, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla olan ilişkilerini düzenlemesine de yardım etmektedir. Öğrencilerin farkındalıklarını artırarak yetenekli olduğu alanları saptamasına yardımcı olmaktadır. Öğretmenlerimiz; öğrencilerimizin uygun hedefler belirlemesine ve bu hedeflere yönelik eyleme geçerek, kendilerine uygun ders çalışma yöntemlerini bularak okul başarılarını arttırmaları için çaba göstermektedir.Öğrencilerimiz bu proje ile öğretmenlerinden öğrendiği ders çalışma ve test çözme teknikleri uygulayarak deneme sınavlarında başarılarını arttırmaktadır.

 

Koçluk Eğitim Projesini okulumuzda 4 yıldan beri sürekli olarak uygulamaktayız. Bu proje sayesinde okulumuzun LGS başarısının ve sınavlı okullara yerleşen öğrenci sayısının her geçen gün arttığını görmekteyiz.